Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδί με ειδικές ανάγκες, οικογένεια και σχολείο
(Μια σχέση σε αλληλεπίδραση)
Συγγραφέας:   Ασημίνα Θ. Τσιμπιδάκη


Offer
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου περιγράφεται "ένα ταξίδι ζωής" των οικογενειών που έχουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σκιαγραφεί ένα ταξίδι γεμάτο πρωτόγνωρες εμπειρίες για πολλούς. Ωστόσο χαρακτηρίζεται για τη μοναδική του πορεία. Είναι ένα ταξίδι που συναντά συνεχώς και απρόβλεπτα, λύπες, αγωνίες αλλά και χαρές. Παρά τις όποιες αντιξοότητες, συνεχίζει με τελικό προορισμό μια επώδυνη αλλά σταθερή ανέλιξη και με τελευταίο σταθμό ένα ουσιώδες λιμάνι: την ίδια τη ζωή. Βασικός συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι αναδεικνύεται το σχολείο, ένας θεσμός στον οποίο οι οικογένειες εναποθέτουν πολλές ελπίδες.

Στη μονογραφία παρουσιάζονται εμπειρίες, τρόποι συνεργασίας αλλά και προτάσεις, ώστε οι οικογένειες παιδιών με ειδικές ανάγκες και το σχολείο να μπορέσουν να βρεθούν σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση. Μολονότι αυτή η σύμπλευση συναντά ποικίλα εμπόδια και δυσκολίες, αυτοί οι δύο θεσμοί οφείλουν να συναντηθούν, ώστε να διαδραματίσουν το θεμελιακό ρόλο τους στην ανάπτυξη και εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ο αναγνώστης θα βρει επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες σε θέματα όπως: ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ειδική αγωγή, ενδοοικογενειακές σχέσεις, πλέγματα στήριξης, συνεργασία σχολείου-οικογένειας, δικαιώματα γονέων.

Η μονογραφία αυτή αποτελεί ένα βασικό εγχειρίδιο για τους φοιτητές της ειδικής αγωγής, των παιδαγωγικών και συγγενών τμημάτων, τους ειδικούς στις κοινωνικές επιστήμες, καθώς και για τους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά και όσων επιθυμούν να εντρυφήσουν σε αυτό το σημαντικό κομμάτι της ψυχοπαιδαγωγικής.

Σε όλους εσάς ευχόμαστε καλή ανάγνωση!


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ατραπός", 2007.

24χ17 εκ., 252 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371 (Σχολείο), 306.85 (Οικογένεια), 371.9 (Ειδική αγωγή)
ISBN: 978-960-02-2824-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2824-8
Βάρος: 0.456 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.23
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ασημίνα Θ. Τσιμπιδάκη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ειδικής Αγωγής (Μ.Εd.) από το Centre of Special Education, University of Manchester United Kingdom. Είναι διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική και Θεραπευτική Αγωγή στο Τρέντο Ιταλίας και έχει λάβει πιστοποίηση εκπαιδεύτριας ατόμων με αναπηρίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα "Leonardo Da Vinci". Είναι διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα διδασκαλεία "Αλέξανδρος Δελμούζος" και "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή". Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα: Οικογένεια και παιδί με ειδικές ανάγκες, Συνεργασία σχολείου και οικογένειας, Κοινωνικά πλέγματα στήριξης, Εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση παιδιών με ειδικές ανάγκες, Διαχείριση και σχεδιασμός αναπτυξιακών προγραμμάτων για μονάδες ειδικής αγωγής, Κατάρτιση εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Τεχνολογία και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ποικίλες συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.