Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το μανιφέστο της παγκόσμιας οικονομικής ηθικής
(Συνέπειες και προκλήσεις για την παγκόσμια επιχειρηματικότητα)

Το μανιφέστο της παγκόσμιας οικονομικής ηθικής
Πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε με επιτυχία την οικονομική παγκοσμιοποίηση του μέλλοντος με βάση κανόνες δικαίου και ηθικής διαπολιτισμικά αποδεκτούς; Αυτό το Μανιφέστο για μια Παγκόσμια Οικονομική Ηθική, που παρουσιάστηκε σε κοινή εκδήλωση με το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και το υπέγραψαν καταρχήν, ανάμεσα σε άλλους, εξέχουσες ηγετικές προσωπικότητες διεθνούς αναγνώρισης, κάνει ένα ρηξικέλευθο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι συγγραφείς εξηγούν τις αρχές, τους στόχους και τις πιθανές εφαρμογές αυτού του Μανιφέστου.

Σημείωση: Πρόλογος: Jeffrey Sachs.

21χ14 εκ., 212 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
Άλλα πρόσωπα: Αγγελική Τζαβάρα (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-9435-15-4
ISBN (10ψήφιο): 960-9435-15-7
Βάρος: 0.335 κιλά
Εκδότης: Κονιδάρης
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
18.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Kung, Hans
Ο Χανς Κινγκ γεννήθηκε το 1928 σε μια μικρή πόλη κοντά στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων και το Παρίσι (Σορβόνη). Από το 1995 είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος για μια Παγκόσμια Ηθική. Παρόλο που έχει αμφισβητήσει επανειλημμένως το αλάθητο του Πάπα, παραμένει ρωμαιοκαθολικός ιερέας, αν και το Βατικανό του έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να διδάξει ρωμαιοκαθολική θεολογία. Από το 1996 είναι ομότιμος καθηγητής της Οικουμενικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει γράψει πολλά και σημαντικά έργα.

Ο καθηγητής Δρ. Klaus M. Leisinger είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στο Ίδρυμα Novartis για την Αειφόρο Ανάπτυξη, ένα ίδρυμα με τις δικές του ιδέες, με δικτύωση και φιλανθρωπικό έργο που είναι μοναδικό στον ιδιωτικό τομέα. Έζησε αρκετά χρόνια στην Ανατολική Αφρική όπου εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος του τοπικού γραφείου της πρώην CIBA Pharmaceuticals. Επιπλέον, ήταν επικεφαλής των φιλανθρωπικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων αναπτυξιακής βοήθειας της εταιρείας για περισσότερα από 25 χρόνια. Εκτός από τη θέση του στο Ίδρυμα Νοvartis, ο Klaus M. Leisinger είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και προσφέρει τις υπηρεσίες του ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, στο ΜΙΤ Sloan School of Management (Καίμπριτζ) και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε οργανισμούς, όπως το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, την Παγκόσμια Τράπεζα, τη Συμβουλευτική Ομάδα για τη Διεθνή Γεωργική Έρευνα (CGΙΑR), την Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΑDΒ), καθώς και την Οικονομική Επιτροπή για τη Λατινική Επιτροπή (ΕCLΑ). Επίσης, είναι Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γερμανικού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής. Ως τον Δεκέμβριο του 2006 κατείχε τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Οικουμενικό Σύμφωνο.

Ο καθηγητής Δρ. Josef Wieland είναι καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, με ειδίκευση στην Επιχειρηματική Ηθική, στο Πανεπιστήμιο HΤWG Εφαρμοσμένων Επιστημών της Κωνστάντιας από το 1995. Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου της Κωνστάντιας για τη διαπολιτι-σμική διοίκηση, τις αξίες και την επικοινωνία (ΚieM) και του Κέντρου Επιχειρηματικής Ηθικής (ΖFW). Τιμήθηκε με το βραβείο Max Weber για την Επιχειρηματική Ηθική από τη γερμανική Ομοσπονδία Βιομηχανιών (BDI) το 1999, και με το βραβείο Εφαρμοσμένης Έρευνας από το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης το 2004. Ο Josef Wieland είναι μέλος της ομάδας εργασίας για την "Κοινωνική Ευθύνη των Οργανισμών" (ΝΑ SG-AA1) και ήδη από την ίδρυση της έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη του διεθνούς προτύπου ΙSΟ 26000 "Guidance Document on Social Responsibility". Από τις αρχές του 2009 είναι μέλος του φόρουμ CSR, το οποίο εγκαινιάστηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και διευθυντής της ομάδας εργασίας "Creating a CRS-iromoting environment". Είναι ηγετική φυσιογνωμία όχι μόνο στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην ανάπτυξη προτύπων, αλλά και στην εφαρμογή τους μέσω της συμβουλευτικής του δραστηριότητας. Αυτή περιλαμβάνει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Αξιών για τον βαυαρικό Σύνδεσμο Κατασκευαστικών Εταιρειών, μεταξύ άλλων, και την παρακολούθηση δραστηριοτήτων για το ΕΒRD). Οι τομείς εργασίας και έρευνας στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η εταιρική διακυβέρνηση, η επιχειρηματική ηθική, η διαχείριση αξιών και η διαχείριση συμμόρφωσης. Είναι συγγραφέας και επιμελητής πολλών βιβλίων με τις παραπάνω θεματικές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.