Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Καθιερωμένα πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων
(Τεχνική αποτύπωση)

Καθιερωμένα πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων
Στο βιβλίο αυτό επιχειρούμε να παρουσιάσουμε διεξοδικά ορισμένα από τα καθιερωμένα πληροφοριακά συστήματα (ΠΣ) που είναι αναγκαία στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η παρουσίαση αυτών των συστημάτων γίνεται με τεχνικό τρόπο έτσι ώστε να αποτελέσει υπόβαθρο για όσους θέλουν να αναπτύξουν ή να συντηρήσουν τέτοια πληροφοριακά συστήματα.

Η επιχειρούμενη τεχνική αποτύπωση ξεκινά με τον εντοπισμό του προβλήματος και στην καταγραφή των προδιαγραφών απαιτήσεων των εξεταζόμενων πληροφοριακών συστημάτων. Στη συνέχεια γίνεται λογικός σχεδιασμός των συστημάτων αυτών. Στο λογικό σχεδιασμό χρησιμοποιούμε Διαγράμματα Ροής Δεδομένων (ΔΡΔ, DFD) για το σχεδιασμό των επεξεργασιών και Μοντέλα Οντοτήτων Συσχετίσεων (ΜΟΣ, ERD) για τον εννοιολογικό σχεδιασμό των δεδομένων.

Τα σημαντικότερα καθιερωμένα συστήματα που εξετάζουμε είναι αυτά της Γενικής Λογιστικής, της Εμπορικής Διαχείρισης και της Διαχείρισης Παγίων. Εξετάζονται και άλλα συστήματα μικρότερου βεληνεκούς ή σε μικρότερη έκταση.

Το πρώτο μέρους του βιβλίου περιλαμβάνει γνώσεις υποδομής προκειμένου ο αναγνώστης να μη χρειαστεί να ανατρέξει σε άλλα συγγράμματα. Στις γνώσεις υποδομής περιλαμβάνονται τόσο γνώσεις από την ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων, όσο και οι απαιτούμενες γνώσεις λογιστικών και αξιολόγησης επενδύσεων.

24χ17 εκ., 326 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.7 (Πληροφοριακά συστήματα)
ISBN: 978-960-6759-84-0
ISBN (10ψήφιο): 960-6759-84-9
Βάρος: 0.5 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.