Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τι θα ΄πρεπε να ξέρω για τη φωνή μου
(Βοήθημα για τις πρόβες και το μάθημα)
Συγγραφέας:   Adolf Rudiger


Τι θα ΄πρεπε να ξέρω για τη φωνή μου
Οι ασκήσεις και η γνώση της σημασίας τους είναι δυο σπουδαίοι παράγοντες, από τη σύγχρονη δράση των οποίων εξαρτάται μακροπρόθεσμα η επιτυχία της φωνητικής αγωγής, ιδιαίτερα στους ερασιτέχνες τραγουδιστές. Έτσι προσπαθήσαμε να διατυπώσουμε εδώ ξεκάθαρα και με μικρές φράσεις-κλειδιά, τις στοιχειώδεις λειτουργίες της φωνής, ώστε να είναι κατανοητές και σε νεαρούς αναγνώστες. Και επειδή τα σημερινά παιδιά έχουν και γνώσεις και ενδιαφέρον για τεχνικά θέματα, πιστεύω πως μπορεί κανείς άνετα να τους παρουσιάσει με επιστημονική μέθοδο βασικές λειτουργίες της φωνής.

Αυτό το μικρό βιβλίο μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό του, όχι σαν "Μέθοδος άνευ διδασκάλου", αλλά στα πλαίσια μιας μεθοδικής φωνητικής αγωγής. Σε πολλές χορωδίες γίνεται πριν τη δοκιμή εντατική φωνητική προετοιμασία. Στο βιβλίο αυτό οι μικροί χορωδοί, αλλά και οι μεγαλύτεροι, μπορούν να βρουν βοήθημα για τη μνήμη τους, ώστε να ξανασκεφτούν στο σπίτι με την ησυχία τους όσα άκουσαν στην ώρα της φωνητικής αγωγής τους.

Πρόθεση μου είναι να γίνει το βιβλιαράκι αυτό βάση εργασίας για μια συστηματική φωνητική αγωγή. Έτσι εκτός από τις γενικές ασκήσεις, υπάρχει στο τέλος κι ένας συνδυασμός ασκήσεων με σύμφωνα και φωνήεντα. Σαν σκόπιμη συνέχεια τους συνιστούμε τους στίχους του "Kleinen Hay" που εκδόθηκε από τον οίκο Schott.

Για την διεύρυνση των γνώσεων που προσφέρονται εδώ με στοιχειώδη τρόπο, θα είχα να σας συστήσω το βιβλίο του Paul Gummer "Η αγωγή της ανθρώπινης φωνής" που έχει εκδώσει ο Οίκος Barenreiter.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Σημείωση: Σχόλια: Αντώνης Κοντογεωργίου. Συνέκδοση: "Κέντρο Χορωδιακής Πράξης - Διαδημοτική Επιχείρηση Δήμων Αργοστολίου - Παλικής - Υπουργείο Πολιτισμού - Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων".

24χ17 εκ., 46 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 414 (Φωνολογία)
Άλλα πρόσωπα: Αντώνης Κοντογεωργίου (Επιμελητής) , Άντζελα Μπαγιάντα - Γκότση (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-7554-19-2
ISBN (10ψήφιο): 960-7554-19-1
Βάρος: 0.146 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
7.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.81
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.