Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεμελιώδεις έννοιες στο διεθνές δημόσιο δίκαιο

Θεμελιώδεις έννοιες στο διεθνές δημόσιο δίκαιο
Οι "Θεμελιώδεις έννοιες στο διεθνές δημόσιο δίκαιο" αποτελούν την πιο πρόσφατη απόπειρα συγγραφής ενός διδακτικού εγχειριδίου που απευθύνεται σε προπτυχιακούς/ές και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια που επιχειρεί να αποτυπώσει την εμπειρία των συγγραφέων από τη διδασκαλία του Διεθνούς Δικαίου σε Ελλάδα και Γαλλία. Υπό αυτή την έννοια, το παρόν βιβλίο προορίζεται για να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες, ως συμπλήρωμα στη διδασκαλία που διεξάγεται στα αμφιθέατρα.
Παράλληλα, το βιβλίο αποτυπώνει το προσωπικό στίγμα των συγγραφέων και εμπλέκει τον αναγνώστη σε μια διαρκή συζήτηση πάνω στους πυλώνες του Διεθνούς Δικαίου, και τη λειτουργία και τις ιδιαιτερότητες της διεθνούς έννομης τάξης. Ακολουθεί την κλασική δομή των βιβλίων που καταπιάνονται με το ζήτημα αυτό, ξεκινώντας από τις ιστορικές, μεθοδολογικές και θεωρητικές διαδρομές του Διεθνούς Δικαίου, τα υποκείμενα και τις πηγές του, και καταλήγει με την έννομη τάξη που συγκροτούν τα Ηνωμένα Έθνη.
Πρόκειται για μια θεματική αλληλουχία που εκτυλίσσεται μέσα από δυναμικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις γύρω από τα υποκείμενα και τις πηγές του Διεθνούς Δικαίου και που ταυτόχρονα αντανακλούν στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε διαφορετικές έννομες τάξεις. Η συζήτηση γύρω από το Διεθνές Δίκαιο, τη φύση, τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά του, εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες ιδέες και παράγει γνώση και αμφιβολία. Οι συγγραφείς ευελπιστούν, ότι το παρόν βιβλίο θα αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό, ώστε οι φοιτητές/τριες να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη που αποκομίζουν από την ενασχόλησή τους με το Διεθνές Δίκαιο, και να συγκροτήσουν πληρέστερα τη νομική τους παιδεία.

24χ17 εκ., 550 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341 (Διεθνές δίκαιο )
ISBN: 978-960-445-829-5
ISBN (10ψήφιο): 960-445-829-9
Βάρος: 1.142 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
45.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

42.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χατζηκωνσταντίνου, Κώστας Θ.
Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Νομικού Τμήματος. Διδάσκει Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνές Δίκαιο του Περιβάλλοντος και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διεθνούς Δικαίου, μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας, μέλος της International Law Association κ.ά. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα για το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.