Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αιτήσεις και ισχυρισμοί στην πολιτική δίκη

Αιτήσεις και ισχυρισμοί στην πολιτική δίκη
Στο πεδίο της πολιτικής δίκης συναντάται το τυπικό με το ελαστικό στοιχείο σε θαυμαστή ισορροπία και αναλογία, ενόψει του γεγονότος ότι αφενός μεν η πολιτική δίκη αποτελεί πολιτειακή διαδικασία απονομής δικαιοσύνης επί των ιδιωτικού δικαίου διαφορών και επομένως ρυθμίζεται με βάση κανόνες δικαίου, στους οποίους προέχει το αναγκαστικό στοιχείο, ενώ, αφετέρου, η πολιτική δίκη σκοπό έχει την επίλυση ιδιωτικού δικαίου διαφορών? διαφορών, επομένως, οι οποίες εκπηγάζουν από ιδιωτικές έννομες σχέσεις, στις οποίες κυριαρχεί η ιδιωτική αυτονομία.
Η εξισορρόπηση του τυπικού με το ελαστικό στοιχείο συντελείται στην πολιτική δίκη μέσω της αρχής της διάθεσης και της αρχής της συζήτησης, δηλαδή μέσω των αιτήσεων και των ισχυρισμών των διαδίκων, όπως ρυθμίζονται από την πολιτική δικονομία. Τα δύο αυτά μεγέθη των αιτήσεων και των ισχυρισμών επιχειρεί να προσεγγίσει η παρούσα μελέτη, σε επίγνωση του γεγονότος, ότι αυτά αποτελούν τον βασικό πυρήνα του δικονομικού, αλλά και του καθόλου δόγματος.

23χ16 εκ., 366 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 347.05 (Δικονομία )
ISBN: 978-960-445-939-1
ISBN (10ψήφιο): 960-445-939-2
Βάρος: 0.736 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
42.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.