Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ωδή στη Φθία, Τόπος και τοπία, Σπερχειός Μαλιακός
Συγγραφέας:   Ιωάννης Ζήσης


Ωδή στη Φθία, Τόπος και τοπία, Σπερχειός Μαλιακός
Μια φωτογραφική - αισθητική, ποιητική και μυθολογική περιγραφή του Σπερχειού ποταμού και του Μαλιακού Κόλπου. Αειφορία, Φύση και Τέχνη.

Η Φύση αποτελεί το θεμέλιο αειφορίας της ζωής και της εξέλιξής της. Στο σύγχρονο τρόπο ζωής που κατακλύζει από τα θεάματα της πόλης και των ανθρώπων, η φύση γίνεται όλο και πιο ξένη στη συνείδησή μας.

Η φύση, μέσα από την περιβαλλοντική κρίση και σύγχυση, επιστέφει σαν αξία ζωής, σχέσης και προοπτικής. Η φύση εξακολουθεί να δίνει λύσεις και στα ανθρώπινα προβλήματα, ακόμη και σε εκείνα της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Έτσι, λοιπόν, μία αισθητική ματιά στη φύση, οργανωμένη περιβαλλοντικά, όχι μόνο προβάλλει το τοπίο, εν προκειμένω, του Σπερχειού - Μαλιακού αλλά και αποτελεί παράθυρο εξόδου από τα τεχνητά περιβαλλοντικά γκέτο και τα προσχηματικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα της περιοχής, δείχνοντας έναν άλλο ορίζοντα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Πάνω απʼ όλα όμως, οι εμπειρίες και οι φωτογραφίες στη φύσης αποτελούν ιάματα και παράθυρα ψυχής.

240 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 779.495 (Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Ζήσης (Φωτογράφος)
ISBN: 978-960-98521-0-4
ISBN (10ψήφιο): 960-98521-0-6
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
29.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.81
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.