Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο λόγος των κοινωνικών επιστημών
(Μια εισαγωγική πλοήγηση)

Offer
"Ο "Λόγος των κοινωνικών επιστημών" του Δημήτρη Χρυσοχόου προσφέρει μια πρωτότυπη πλοήγηση στο μεγάλο και δύσκολο κόσμο της φιλοσοφίας, μεθοδολογίας και ιστορίας των κοινωνικών επιστημών και προβάλλει με σαφήνεια, οργάνωση και περιεχόμενο τις μεγάλες προσπάθειες του παρελθόντος και του παρόντος για βαθύτερη και ακριβέστερη γνώση των φαινομένων της κοινωνικής ζωής. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η συγκέντρωση και εξήγηση στο τέλος του βιβλίου όρων του ευρύτερου επιστημολογικού χώρου και του χώρου των κοινωνικών επιστημών. Ο προσεκτικός αναγνώστης του έργου αποκτά βαθύτερη γνώση της γενικής μεθοδολογικής συγκρότησης των κοινωνικών επιστημονικών κλάδων και της προλυεπίπεδης προσέγγισης ενός γνωστικού αντικειμένου, για το οποίο γνωστική-πληροφοριακή στάση, ηθική αξιολόγηση και κανονιστική ρύθμιση είναι εξίσου σημαντικοί σκοποί για την ανθρώπινη σκέψη και πράξη".
(Π. Α. Γέμτος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Πρύτανης)

"Το βιβλίο αυτό επαναφέρει την αξία της κοινωνικής ευαισθησίας και τον "λόγο" που τη συνοδεύει στο προσκήνιο. Από την άποψη αυτή υπερβαίνει τις συνήθεις επιστημολογικές ανησυχίες και ενδίδει -όπως οφείλει σε ώρες κρίσης- στην ανάγκη ενός υπεύθυνου και ανοικτού διαλόγου. Επισημαίνοντας τις ιεραρχίες στις οποίες προσφεύγουμε, ή και καταφεύγουμε, επιδιώκει να κινητοποιήσει τον κοινωνικό επιστήμονα και να του ζητήσει να τοποθετείται και να αποφαίνεται. Και πράγματι, ο Δ. Χρυσοχόου, με αναφορά στο πρόβλημα της διάκρισης ανάμεσα σε αξιολογικές κρίσεις και πραγματικά γεγονότα, καλεί τον αναγνώστη του να προβληματισθεί και εκείνος -όχι οριστικά απέναντι στο αληθές και στο μη αληθές, όχι απέναντι στο "όντως ον" και στο "δέον", αλλά απέναντι στη σχετικότητα ως μέτρο διανοητικής ευπρέπειας. Ο συγγραφέας δεν είναι οπαδός Σχολής, αλλά κριτικός στοχαστής, ανεμπόδιστα εκχωρημένος στον έλεγχο των τρίτων. Υπό μία προϋπόθεση: ότι τη μελέτη του θα τη διαβάσουν, όποιοι αποφασίσουν από αυτήν να ευεργετηθούν, ως ακέραιη ενότητα".
(Α.-Ι. Δ. Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών)


Σημείωση: Πρόλογος: Γεράσιμος Κουζέλης.

24χ15 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες)
ISBN: 978-960-08-0622-9
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0622-5
Βάρος: 0.326 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
18.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χρυσοχόου, Δημήτρης Ν., 1970-
Ο Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου είναι Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Catania. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Reader Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Exeter, Επισκέπτης Καθηγητής στo Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκέπτης Ερευνητής στα Πανεπιστήμια LSE, Cambridge και Columbia, στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, και Honorary University Fellow στο College of Social Sciences and International Studies του Πανεπιστημίου Exeter. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.