Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιωνίες στην Ελλάδα

Offer
Οι αυτοφυείς παιώνιες στους λόφους και στα βουνά της Ελλάδας είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φυτά με μεγάλα λευκά, ιώδη ή ερυθρά άνθη που διακρίνονται ανάμεσα στο ωραίο φύλλωμά τους. Πριν σαράντα χρόνια η εξάπλωσή τους στην Ελλάδα ήταν πολύ λίγο γνωστή και ακόμη λιγότερο είχαν μελετηθεί η ταξινόμησή τους και η ονοματολογία τους. Η ευρεία βοτανική έρευνα και η λεπτομερής μελέτη στα τελευταία σαράντα χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την σημερινή κατανοητή, άριστα τεκμηριωμένη και με άφθονες απεικονίσεις αναφορά στο γένος Paeonia όπως αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα. Η μονογραφία είναι επίσης μια σημαντική συμβολή στην γνώση για τις μεσογειακές παιώνιες στο σύνολό τους.
Αρχίζοντας με την φαρμακευτική φήμη τους και την μυθολογία όπως καταγράφονται από τους Αρχαίους Έλληνες ιχνηλατεί την ιστορία της έρευνας για τις παιώνιες από τους αρχαίους βοτανοσυλλέκτες μέχρι την σύγχρονη βοτανική βιβλιογραφία και περιέχει απεικονίσεις από σπάνια πρώιμα έργα όπως και σημερινές εργασίες που έγιναν ειδικά για το φυτό αυτό.
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται λεπτομερώς σε όλα τα είδη και υποείδη της Paeonia που απαντούν στα ελληνικά νησιά και στην ελληνική ενδοχώρα. Επιπλέον εξετάζει την μορφολογία, την γεωγραφική εξάπλωση και την καλλιέργειά τους.


Σημείωση: Πρόλογος: Νίκη Γουλανδρή.

33χ25 εκ., 133 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 582.134 95 (Λουλούδια - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Δραγώνα (Επιμελητής) , Ελένη Γιαννοπούλου - Ακύλα (Μεταφραστής) , Διονύσης Μέρμυγκας (Επιμελητής) , Γιώργος Στάλιος (Μεταφραστής) , Βάσω Θ. Κούσουλα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-464-365-3
ISBN (10ψήφιο): 960-464-365-7
Βάρος: 0.808 κιλά
Εκδότης: Μίλητος
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
80.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

59.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.