Άνδρας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άνδρας

Ο αγαπημένος άγνωστος

Λιάνα Καλλιέρου - Ξυλά

17.82€ -27% 13.01€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601644202

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Πατάκη

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες της ζωής τους.
Στον άνδρα που θέλει να κατανοήσει πόσο τα βιώματα της παιδικής και της εφηβικής του ηλικίας ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του χαρακτήρα του και τη δομή της ζωής του. Γιατί ο άνδρας έχει περισσότερες ανεξερεύνητες βιολογικές, σωματικές και πνευματικές πτυχές από τη γυναίκα.
Στη μάνα που με την απεριόριστη αγάπη της τον μεγαλώνει και τον αντρώνει, για να κυβερνήσει αυτός τον κόσμο.
Στη γυναίκα που θέλει να εμβαθύνει στην ψυχή του, να τον γνωρίσει, να τον κατανοήσει και, μέσα από τη γνώση αυτή, να μπορέσει να αναγνωρίσει τις δικές της ανάγκες, τις δικές της απαιτήσεις και τελικά τον δικό της εαυτό. Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει να επανεξεταστούν οι ρόλοι και τα στερεότυπα των δύο φύλων και θα οδηγήσει τον αναγνώστη στην αυτογνωσία και σε μια καλύτερη σχέση με το άλλο φύλο, αφού το ένα επηρεάζει και φωτίζει τις πτυχές του άλλου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λιάνα Καλλιέρου - Ξυλά

Λιάνα Καλλιέρου - Ξυλά (Συγγραφέας)

Η Λιάνα Καλλιέρου - Ξυλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θηλέων Ελληνικού και αμέσως ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ιστορία Τέχνης. Στα 21 της χρόνια παντρεύτηκε, απέκτησε μια κόρη, και τρία χρόνια αργότερα, μετά το διαζύγιό της, συμπλήρωσε τις σπουδές της. Ξεκίνησε εθελοντική κοινωνική εργασία στα 30 της, διευθύνοντας για δέκα χρόνια το νηπιαγωγείο "Σπουργιτάκια" για ορφανά και άπορα παιδιά του συλλόγου "Ρακοσυλλέκται της αγάπης". Συγχρόνως για πέντε χρόνια ήταν ειδική γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων Ελλάδος, που σαν γυναικείος σύλλογος ασχολήθηκε με πολλά γυναικεία θέματα. Από πολύ νέα πίστευε ότι πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε ευκαιρία που η ζωή προσφέρει και να μην είμαστε απλοί θεατές, γι΄ αυτό στα σαράντα της, συνεχίζοντας την πορεία αναζήτησης γνώσης και εμπειριών, γύρισε στα θρανία του Deree College και πήρε BA στην ψυχολογία. Συνέχισε εξειδίκευση σε Family Therapy στο University of Chicago USA, και αφού παντρεύτηκε στα 45 της, πήρε Masters of Science in Psychology από το University of California, USA. Είναι μέλος του American Psycotherapy Association, του Cosmopolitan Club of Ν.Y. (Σύλλογος Επιστημόνων γυναικών της Νέας Υόρκης) και επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
430
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.545 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση