Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νίκος Πετρουλάκης: Από την εκπαιδευτική πολιτική στην εκπαιδευτική πράξη
Συγγραφέας:   Ευαγγελία Καλεράντε


Offer
Το βιβλίο αποσκοπεί στην μελέτη της εξέλιξης και διαμόρφωσης της Εκπαιδευτικής Πολιτικής παρουσιάζοντας το ιδεολογικό υπόστρωμα, όπως ερμηνεύεται από τα υποκείμενα, τους εκπαιδευτικούς συντελεστές.
Η βιογραφία του Ν. Πετρουλάκη εκκινεί από την σχέση του με την εκπαίδευση και την πολιτική. Με συνεντεύξεις και αξιοποίηση αρχειακού υλικού επιχειρήθηκε η ερμηνεία των πολιτικών που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση και της σχέσης τους με το κράτος, την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η βιογραφική ανάλυση, ως διερεύνηση των σταδίων ζωής του βιογραφούμενου εκπαιδευτικού, λειτουργεί ως παραδειγματικός λόγος μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται τα εκπαιδευτικά γεγονότα, ως συμβάντα στη χωρο-χρονική συγκυρία, ώστε και συμβολικά να ορίζεται μια μεταβαλλόμενη εκπαιδευτική πραγματικότητα, η οποία ερμηνεύεται και καθορίζει την Εκπαιδευτική Πολιτική.
Καταγράφονται οι πολιτικές παρέμβασης στην εκπαίδευση και αναλύεται το νομικό περιεχόμενο, ως θεσμικό πλαίσιο, σε συνάρτηση με τη δράση των ομάδων πίεσης και τη λειτουργικότητα των εκπαιδευτικών δομών, που νομιμοποιούν τυπικές ή άτυπες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις.
Πρόκειται για μια διαφορετική "αφήγηση" της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπου προτείνεται η προσέγγισή της ως σύνθετη κειμενική ανάλυση ιδεολογικοπολιτικής κουλτούρας, στην οποία ενσωματώνεται η πολυεπίπεδη πολιτική και κοινωνική δυναμική.

24χ17 εκ., 615 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.100 92 (Εκπαιδευτικοί), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
ISBN: 978-960-333-745-4
ISBN (10ψήφιο): 960-333-745-5
Βάρος: 1.275 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
39.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ευαγγελία Καλεράντε γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.