Τρεις ομιλίες για τη Φαίδρα Ζαμπαθά - Παγουλάτου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρεις ομιλίες για τη Φαίδρα Ζαμπαθά - Παγουλάτου

Συλλογικό έργο

Βασίλης Τσακίρογλου

Γιάννης Κορίδης

6.00€ -10% 5.40€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604267194

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Ιωλκός

Η ποιήτρια των 18 ποιητικών συλλογών, των 2 πεζών και των μεταφράσεων 3 έργων ξένης λογοτεχνίας.
Η μαχητική λογοτέχνιδα που διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, η αγωνίστρια μέσα από το συνδικαλιστικό και γυναικείο κίνημα και τα κινήματα για την Ειρήνη.
Ο πνευματικός άνθρωπος, που το έργο και η ζωή του έχουν την ίδια κατεύθυνση, την κατεύθυνση που την καθορίζουν η αγάπη, η ανθρωπιά και η ειρήνη, όλα εκείνα που όσοι τα έκαναν πορεία ζωής δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν προ του φοβερού βιώματος της Ιστορίας.
Στα ασφυκτικά πλαίσια της παρουσίασης ενός μεγάλου και πολύπλευρου έργου, δέχτηκε επιλεκτικές στάσεις σε εποχές που σημάδεψαν τη ζωή της Φαίδρας και που αυτές απεικονίζονται στις γραφές της. [...]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Τσακίρογλου

Βασίλης Τσακίρογλου (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Τσακίρογλου είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και έχει σπουδάσει φιλοσοφία και ψυχολογία. Το 2006 εξέδωσε το A Deus I και το 2009 το A Deus II, τους δύο τόμους μιας εκτενούς βιογραφικής μελέτης για τον Ayrton Senna. Το 2014 η Key Books εξέδωσε το βιβλίο του Senna, Το Πνεύμα της Ταχύτητας και το 2017 το Ευτυχείτε.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Κορίδης

Γιάννης Κορίδης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Κορίδης γεννήθηκε στη Μολόχα Κοζάνης. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Δούλεψε, σχεδόν, σε όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες, ως ρεπόρτερ, διορθωτής, κριτικός βιβλίου κ.λπ. Παρουσιάστηκε στα γράμματα με τη συλλογή "Με την ανατολή του ήλιου" (1952). Ακολούθησαν: "Κραυγές στη θύελλα" (1955). "Το πρόσωπο της Γης" (1957), "Διεισδύσεις" (1962), "Αφιέρωση" (1970), "Κύπρος" (1974), "Χρονολόγιο" (1978). "Η νύχτα της θάλασσας" (1994). Κυκλοφόρησε τις ανθολογίες "Ποιητική Ανθολογία 1930-1965" (1965), "Ανθολογία Βαλκανικής Ποίησης" (1984), και τα ευρείας κυκλοφορίας βιβλία "Οι μεγάλες δίκες των αιώνων", "Οι μεγάλοι εραστές", "Η αλήθεια για τα πυρηνικά", "Τα γεράκια και οι λύκοι" κ.ά. Από το 1996 ανθολογεί και επιμελείται την ετήσια έκδοση "Ποιητικό Ημερολόγιο". Στο ενεργητικό του έχει τα περιοδικά "Ιωλκός", "Βαλκάνια" και "Έρευνα". Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες. Για το έργο του εκφράστηκαν με ενθουσιασμό οι Νίκος Καζαντζάκης, Γιάννης Χατζίνης, Αντρέας Καραντώνης, Πέτρος Χάρης, Άγγελος Φουριώτης, Άρης Δικταίος, Βάσος Βαρίκας κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Χ. Φαφούτης

Δημήτρης Χ. Φαφούτης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Χ. Φαφούτης γεννήθηκε στα 1947. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Μενδενίτσα Λαμίας. Τέλειωσε το γυμνάσιο Λαμίας, όπου έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στον Λαμιακό Τύπο. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ, επάγγελμα που ασκεί σήμερα στο εργοστάσιο παραγωγής Αλουμινίου στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.Ποιήματά του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στον Τύπο και στα περιοδικά "Νέα Εστία", "Θεσσαλική Εστία", "Πνευματική Ρούμελη", "Ιωλκός", "Έρευνα" κ.α. Έχει εκδώσει έξi ποιητικές συλλογές και δύο βιβλία δοκιμίων. Συνιδρυτής και διευθυντής επί σειρά ετών του λογοτεχνικού περιοδικού Εμβόλιμον. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.115 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση