Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανεργία και εργασιακή ανασφάλεια
(Όψεις ενός εμμένοντος κινδύνου)

Offer
Οι συμβολές του παρόντος τόμου επιχειρούν να διερευνήσουν από μια κοινωνιολογική και ανθρωπολογική οπτική τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά υποκείμενα βιώνουν τη διαδικασία καθώς και τη σημασία του γεγονότος ότι έχουν περιέλθει σε καθεστώς εργασιακής αποστέρησης και ανασφάλειας. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στο ότι η κατάσταση αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μιας τάσης που με σταθερό ρυθμό, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, αποκτά αυξανόμενη ορμή και αφορά στη μετάβαση από μια "κοινωνία της αφθονίας" σε μια άλλη και διαφορετική, που το κυρίαρχο γνώρισμά της είναι η ολοένα και μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Όπως και αν ονομάζει κανείς την περίοδο όπου εντάσσεται αυτή η αναδυόμενη και μάλλον εμμένουσα τάση, ύστερη νεωτερικότητα, μετανεωτερικότητα κ.λπ., γεγονός παραμένει ότι κυοφορεί και επιφυλάσσει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο βίαιες αλλαγές στον κόσμο της εργασίας, στα κοινωνικά πρότυπα, στο κοινωνικό κράτος και φυσικά στις συνδεδεμένες με αυτή πολιτικές.

21χ14 εκ., 214 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνικές Ανισότητες στην Ελλάδα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 331 (Εργασία και εργαζόμενοι), 331.137 (Ανεργία), 306.36 (Εργασία - Κοινωνικές απόψεις)
Άλλα πρόσωπα: Ιορδάνης Ψημμένος (Υπεύθυνος Σειράς) , Μάνος Σπυριδάκης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-221-559-3
ISBN (10ψήφιο): 960-221-559-3
Βάρος: 0.297 κιλά
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.83
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Σταματίνα Κακλαμάνη είναι Κοινωνιολόγος-Δημογράφος, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Faculte des Sciences Sociales του Universite des Sciences Humaines του Στρασβούργου. Έχει διδάξει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, καθώς και στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων, του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα της εστιάζονται στις σχέσεις μακράς διάρκειας (σχέσεις συγγένειας, φιλίας, εργασίας), την αγορά εργασίας και τη μετανάστευση, καθώς και στην κοινωνιολογική και δημογραφική προσέγγιση ζητημάτων ανάπτυξης του υπαίθρου χώρου της Ελλάδας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εργασίας, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Γρηγόρης Κάτσας έχει λάβει πτυχίο στις Επιστήμες Συμπεριφοράς από το Drew University των ΗΠΑ και μεταπτυχιακά, Μaster΄s και διδακτορικό στην Κοινωνιολογία από το Fordham University, με ειδίκευση στην κοινωνική δημογραφία και στα ζητήματα μειονοτήτων. Διδάσκει 21 χρόνια, τα περισσότερα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Deree - The American College of Greece. Έχει επίσης διδάξει στις ΗΠΑ και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντά του εστιάζονται σε θέματα μετανάστευσης, κοινωνικών ανισοτήτων και διδασκαλίας και μάθησης. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις άρθρων, εισηγήσεων και σε οργάνωση σεμιναρίων. Διαθέτει εμπειρία στο σχεδιασμό ποσοτικών ερευνών, ενώ έχει διατελέσει μέλος επιτροπών ακαδημαϊκής αξιολόγησης και επαγγελματικών ενώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος Τσιώλης είναι επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία και στη Δανία. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και, στη συνέχεια, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα μεθοδολογίας της ποιοτικής κοινωνικής έρευνας με ιδιαίτερη αναφορά στη βιογραφική αφηγηματική προσέγγιση, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τις σύγχρονες μεταβολές στο πεδίο της Εργασίας, όπως αυτές βιώνονται από τα ενεχόμενα υποκείμενα. ΄Εχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει, επίσης, τη μελέτη "Προς μια νέα ηθική της εργασίας; Μια ποιοτική διερεύνηση Φορέων Συμβουλευτικής για την ένταξη στην απασχόληση" (Εκδόσεις Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, 2005).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.