Ιστορίες φιλαναγνωσίας
zoom in
7.70€ -26% 5.70€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786180101713

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

Ένας μαραθώνιος ανάγνωσης, μια κινητή βιβλιοθήκη, μερικά βιβλιοαινίγματα, μια βιβλιοθηκονόμος, και βιβλία, πολλά βιβλία-θησαυροί, φίλοι για συντροφιά, για παρηγοριά και για παιχνίδι κρύβονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ζήσε τις περιπέτειες μαζί με τους ήρωες των ιστοριών και γνώρισε κι εσύ παρέα τους την ακαταμάχητη απόλαυση της ανάγνωσης. Κι αφού τελειώσεις το βιβλίο... πιάσ΄ το πάλι από την αρχή! Ποιος είπε ότι τα αγαπημένα μας βιβλία διαβάζονται μόνο μία φορά; Ένα βιβλίο για τα βιβλία και την αγάπη για την ανάγνωσή τους, γραμμένο από τους πιο βιβλιόφιλους συγγραφείς!

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε «Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι), το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής του διαφορετικού, της κατανόησης και του αλληλοσεβασμού.

Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας.

Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 έως το 2015.

Έχει προταθεί για το Astrid Lindgren Memorial Award και για το διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ράνια Μπουμπουρή

Ράνια Μπουμπουρή (Συγγραφέας)

Η Ράνια Μπουμπουρή είναι δημοσιογράφος, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δεκαπέντε βιβλία της, μεταξύ των οποίων τα "Μια τρελή τρελή αλφαβήτα" (Έπαινος Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), "Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι" και "Ένα τρελό τρελό αγρόκτημα", τα οποία συνοδεύονται από CDs σε μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, με τη συμμετοχή πολύ γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Κοντολέων

Μάνος Κοντολέων (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ΄ τη Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων". Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. O Mάνος Kοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Eίναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους". Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους. Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου. Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου. O Mάνος Kοντολέων ζει στην Aθήνα μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Μάγος

Κώστας Μάγος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στο Βόλο. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε δημόσια δημοτικά σχολεία. Από το 2007 είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει και ερευνά ζητήματα σχετικά με τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μερκούριος Αυτζής

Μερκούριος Αυτζής (Συγγραφέας)

Από τα άγουρα χρόνια των κοντών παντελονιών είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη φύση και τις μυρωδιές του κάμπου. Τα βιώματα αυτής της εποχής σημάδεψαν τη ζωή του, κι όταν έγινε δάσκαλος και ήρθε σε επαφή με το παιδί, αγάπησε το λογοτεχνικό βιβλίο. Σπούδασε θέατρο, μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΚΠΑ και είναι κάτοχος μάστερ λογοτεχνίας. Παράλληλα επισκέπτεται δεκάδες σχολεία όπου κουβεντιάζει με τα παιδιά-αναγνώστες και αναπτύσσει ποικίλες δράσεις. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) από το 1998 και το διάστημα 2002-2014 διετέλεσε Σύμβουλος και Έφορος στο Δ.Σ. αυτού. Την περίοδο 2015-2017 επιμελήθηκε τη στήλη "Ζήτω η Περιέργεια!" στο ένθετο ΄Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου" της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kosvoice.gr. Η πρώτη του συγγραφική απόπειρα (1994), το ανέκδοτο θεατρικό έργο "Αν τα παιδιά έχτιζαν το αύριο", απέσπασε διάκριση από τη Γ.Λ.Σ. Έκτοτε κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, καθώς και στο βιβλίο "Γλώσσα Δ΄ Δημοτικού - Πετώντας με τις λέξεις". Συνολικά μέχρι τώρα έχει τιμηθεί τρεις φορές, ενώ το βιβλίο του "Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου" (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2004) έχει συμπεριληφθεί το 2005 στα White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου. Συνεργάστηκε με τις Εκδόσεις Μίνωας και Ελληνικά Γράμματα, ενώ δύο βιβλία του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παρρησία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Καμαράτου - Γιαλλούση

Ειρήνη Καμαράτου - Γιαλλούση (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση γεννήθηκε στην Κάρπαθο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι σύζυγος του γιατρού Β. Γιαλλούση και μητέρα δύο παιδιών. Δίδαξε αγγλικά και σπούδασε την Ιταλική γλώσσα όταν ζούσε στην Ιταλία. Είναι υπεύθυνη στο τμήμα "Χαρισματικά παιδιά" της ΜΕΝΣΑ και γράφει άρθρα για μία τοπική εφημερίδα. Μέσα από τα βιβλία της προσπαθεί να κάνει απλή κάθε δύσκολη έννοια που συναντά ένα παιδί χρησιμοποιώντας τον μύθο. Τα έργα της έχουν γίνει θεατρικά από πολλά σχολεία και έχουν πάρει τιμητικές διακρίσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εύη Κοντόρα

Εύη Κοντόρα (Συγγραφέας)

Η Εύη Κοντόρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κατά καιρούς εργαστεί ως συντάκτρια στον περιοδικό τύπο και ως υπεύθυνη προγράμματος και παραγωγός σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχει ήδη εκδώσει τα βιβλία: "Ο Σπόρος κι εγώ", " Το κυνήγι της χαμένης παρτιτούρας" (το οποίο και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μιχαήλας Αβέρωφ 1987 από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών), "Η ανταρσία της Κυριακής".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκη Λεωνίδου

Νίκη Λεωνίδου (Συγγραφέας)

Η Νίκη Λεωνίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οπτική επικοινωνία σε σχολή καλών τεχνών στην Αγγλία. Ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου από το 2002. Περισσότεροι από 90 τίτλοι βιβλίων έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. με δουλειά της. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, της SCBWI, της ΙBBY και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Περισσότερα στον ιστότοπο: www.nikileonidou.com.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Σβορώνου

Ελένη Σβορώνου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Σβορώνου (γεν. 1965) είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Παράλληλα, γράφει για παιδιά και νέους. Πολλά από τα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων, των βραβείων κοινού Public και του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, ενώ έργα της απέσπασαν Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά καθώς και τη διεθνή διάκριση White Raven. Γράφει κριτική παιδικής λογοτεχνίας στον Αναγνώστη ενώ από το 2016 είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Αναγνώστη (κατηγορία: παιδική λογοτεχνία). Διδάσκει δημιουργική γραφή σε σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους, και εμψυχώνει παιδαγωγικά εργαστήρια για τη φύση και τον πολιτισμό. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή για ενήλικες με θέμα το παιδικό βιβλίο στον κύκλο σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Της αρέσει να μοιράζεται αναγνωστικές εμπειρίες με μικρούς και μεγάλους.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Χαδουλού

Κατερίνα Χαδουλού (Εικονογράφος)

Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Σπούδασε Zωγραφική με δάσκαλο τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη στο ΣΤ΄ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα το 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε μαθήματα στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ με καθηγήτρια τη Λεώνη Βιδάλη. Από το 2007 έως το 2009 εκπόνησε καλλιτεχνικό έργο στο ίδιο εργαστήριο με υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 2007 εργάζεται συστηματικά ως εικονογράφος. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους έχοντας εικονογραφήσει πάνω από εβδομήντα τίτλους. Τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης "ena" των kaplanongalleries. Έχει συμμετάσχει σε workshops και ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φουάρ της Ελλάδας (Art Athina 2014, 2015 και 2017, Art Thessaloniki 2016 και 2017) όσο και του εξωτερικού (SWAB Barcelona 2015, Art Madrid 2016, Art International Zurich 2016). Έχει βραβευτεί για το εικαστικό της έργο και τις εικονογραφήσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
94
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.168 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση