Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Τεχνολογική και οργανωτική πρωτοπορία 1950-2000

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Τεχνολογική και οργανωτική πρωτοπορία 1950-2000
Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, για τριάντα σχεδόν χρόνια, οργανώνει κύκλους ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν θέματα οικονομικής ιστορίας της χώρας, του τραπεζικού τομέα και ιδιαίτερα της Εθνικής. Η χρονική περίοδος στην οποία αναφέρονται τα ερευνητικά αυτά προγράμματα καλύπτει τον 19ο αιώνα και μεγάλο μέρος του 20ού. Έτσι σε μια πρώτη περίοδο διερευνήθηκαν, σε μορφή μονογραφιών, επιμέρους τομείς και σημαντικοί σταθμοί του οικονομικού βίου του νεότερου ελληνικού κράτους. Σε επόμενο ερευνητικό κύκλο έγινε προσπάθεια κατάρτισης των, προ της ιδρύσεως της Στατιστικής Υπηρεσίας, οικονομικών σειρών των βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, που έλαβε τον τίτλο Πηγές της οικονομικής ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας. Ποσοτικά στοιχεία και στατιστικές σειρές, 1830-1939. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα, και οι δημοσιεύσεις στις οποίες κατέληξαν, αποτέλεσαν πλέον στέρεα και εμπεριστατωμένη βάση, ώστε να καταστεί δυνατή η συγγραφή συνθετικής ιστορίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία και έχει πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της. Οι τόμοι αυτοί της Ιστορίας της Εθνικής Τράπεζας, όπως είναι φυσικό, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους κυρίως στην οικονομική δραστηριότητα της πρώτης τράπεζας του νεότερου ελληνικού κράτους. (...)

(από τον πρόλογο της έκδοσης)


Σημείωση: Πρόλογος: Τάκης Αράπογλου.

25χ17 εκ., 367 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.1 (Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες ), 330.094 95 (Οικονομική ιστορία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-88264-6-5
ISBN (10ψήφιο): 960-88264-6-2
Βάρος: 0.858 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
30.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος-Ανδρέας Κύρτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης από όπου έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο το 1981. Στο ίδιο πανεπιστήμιο εργάστηκε ερευνητής του Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας και δίδαξε στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Έχει διδάξει επίσης στα πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας καθώς και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου. Έχει αναλάβει συμβουλευτικά έργα σε επιχειρήσεις του τομέα των τραπεζών και της πληροφορικής και έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στο ΜΙΤ (Program in Science, Technology and Society).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.