Πρόσωπο με πρόσωπο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρόσωπο με πρόσωπο

Ayse Kulin

15.90€ -27% 11.61€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606769627

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Ωκεανός

Η Νεβρά, διάσημη δημοσιογράφος, πηγαίνει στις γυναικείες φυλακές της Πόλης, για να πάρει συνέντευξη από μια θανατοποινίτισσα, τη Ζελχά. Στο πρόσωπο της διαβόητης κρατούμενης, όμως, αναγνωρίζει το κοριτσάκι που έπαιζαν μαζί όταν ήταν ακόμη παιδιά, στην εξοχή, εκεί στα βάθη της Τουρκίας... Η Ζελχά, η παράξενη, η αντιδραστική Κούρδισσα, που αψηφώντας τους νόμους της φυλής της, κλέφτηκε μια νύχτα με τον ωραίο Αλισάν... Τον Αλισάν που της πήγε στο σπίτι λίγο καιρό αργότερα μια δεύτερη σύζυγο. Η Ζελχά, πνεύμα ανήσυχο, δεν θα ανεχτεί την νέα κατάσταση και θα το σκάσει ξανά... Κι η Νεβρά θα της υποσχεθεί:
`Θα την αλλάξουμε αυτή τη μοίρα. Είμαι σίγουρη ότι μπορούμε, εμείς οι γυναίκες, οι μανάδες! Μην απελπίζεσαι, Ζελχά. Σου υπόσχομαι ότι θα γράψω ό,τι θέλεις και ότι θα ακουστεί δυνατά και καθαρά!`
Ένα μυθιστόρημα για τον αγώνα των καταπιεσμένων γυναικών της Τουρκίας που μπορούν να σηκώσουν το ανάστημά τους στην ανδρική κυριαρχία και στις απάνθρωπες επιδόσεις.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ayse Kulin

Ayse Kulin (Συγγραφέας)

Μετά την αποφοίτησή της από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων η Αϊσέ Κουλίν εργάστηκε ως συντάκτρια σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Για πολλά χρόνια υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια και σεναριογράφος στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Αφού μετέφρασε αρκετές σημαντικές ξενόγλωσσες εκδόσεις, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με μικρές ιστορίες το 1984. Μεταξύ των βραβείων με τα οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνεται κι αυτό του "καλύτερου καλλιτεχνικού διευθυντή" που της απένειμε η Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων το 1989, το βραβείο διηγήματος Χαλντούν Τάνερ το 1996 και το βραβείο διηγήματος Σάιτ Φάικ το 1997. Η μυθιστορηματική βιογραφία της Αϊλίν Ντεβριμέλ Η γυναίκα της πρώτης σελίδας, που εκδόθηκε το 1997, απέσπασε τη διάκριση του "καλύτερου μυθιστορήματος", βραβεύτηκε από πολλά εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 1998 κυκλοφόρησε το έργο της Πλατιοί Ορίζοντες, ενώ το 1999 το επόμενο έργο της Σεβνταλίνκα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Τσάκωνας (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.342 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση