Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θέματα παιδείας και παιδαγωγικού προβληματισμού
Συγγραφέας:   Κώστας Χ. Παπαϊωάννου


Θέματα παιδείας και παιδαγωγικού προβληματισμού
Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό σχολείο αναζητά το δρόμο του μέσα από μια πληθώρα προβλημάτων, που έχουν συσσωρευτεί από λανθασμένες και άκαιρες εκπαιδευτικές πολιτικές, από κομματικές και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις, που έχουν αλλοιώσει, ως ένα βαθμό, τον διδακτικό και παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου.

Η ελληνική παιδεία έχει απόλυτη ανάγκη να θέσει έγκαιρα και αποφασιστικά τις προτεραιότητές της για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου, που να ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας όσο και στις ανάγκες των μαθητών. Η πολιτεία, από την πλευρά της, οφείλει να απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς από το άγχος της δύσκολης καθημερινότητας, φροντίζοντας για την απαγκίστρωσή τους από τον κομματικό εναγκαλισμό αλλά με ταυτόχρονη μέριμνα για τη συνεχή επιμόρφωσή τους, την οικονομική τους προστασία, ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν ανεπηρέαστοι στο καθαυτό διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Το βιβλίο πραγματεύεται θέματα παιδαγωγικού και διδακτικού ενδιαφέροντος, όπως: ο ρόλος και η σημασία των αξιών στην παιδεία, το πρόβλημα της ελευθερίας στην αγωγή, η ανάγκη καλλιέργειας και διαμόρφωσης της κριτικής σκέψης των μαθητών, η εκπαίδευσης μιας σημαντικής κατηγορίας μαθητών, που μπορούν να χαρακτηριστούν χαρισματικοί και ταλαντούχοι, η αντιμετώπιση των πραγματικών παιδαγωγικών αναγκών και ενδιαφερόντων των μαθητών και τέλος οι σχέσεις μεταξύ μαθητών και δασκάλων, όπως αυτές διαμορφώνονται τόσο μέσα στην τάξη όσο και στον ευρύτερο χώρο του σχολικού περιβάλλοντος.

24χ17 εκ., 180 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική)
ISBN: 978-960-93-4706-8
ISBN (10ψήφιο): 960-93-4706-1
Βάρος: 0.396 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπαϊωάννου, Κώστας Χ.
Ο Κώστας Χριστοφόρου Παπαϊωάννου είναι επίτιμος σχολικός σύμβουλος. Απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, υπηρέτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι πτυχιούχος του Μαρασλείου Διδασκαλείου. Σπούδασε με υποτροφία παιδαγωγικά και παιδαγωγική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Master of Education του ίδιου πανεπιστημίου με ειδίκευση στη φιλοσοφία της αγωγής. Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Πολιτικών Επιστημών). Διευθυντής στο 133ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (1986-1992), σχολικός σύμβουλος Π.Ε. (1992-2001). Υπηρέτησε ως υποδιευθυντής στο Π.Ε.Κ. Αθηνών. Έλαβε μέρος σε πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγγραφέας πολλών εργασιών παιδαγωγικού ενδιαφέροντος, που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα παιδαγωγικά περιοδικά ("Νέα Παιδεία", "Εκπαιδευτικά", κ.ά.)

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.