Έτσι κάνουν τα παιδιά
zoom in
8.48€ -10% 7.63€

Ο Θάνος, ανίκανος να αντισταθεί στον πειρασμό κάθε είδους γλυκίσματος, μπουκώνεται λαίμαργα μόλις δει μπισκότα, σοκολάτες και άλλα ζαχαρωτά.
Η Σοφία ζηλεύει -και όχι χωρίς λόγο- όταν φτάνει το καινούργιο μωρό στην οικογένεια.
Τον Έντουαρντ τον πιάνουν τα μπουρίνια του, όπως λέμε, και χαλάει τον κόσμο με τις φωνές του όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει.
Και η Μαριώ, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, διαλέγει τον εύκολο δρόμο και λέει ψέματα.
Τέσσερα μικρά διηγήματα από την καθημερινότητα των παιδιών, τα οποία εξιστορεί με τρυφερότητα και χιούμορ η ψυχολόγος-συγγραφέας Μυρτώ Γεωργίου-Νίλσεν παρέα με τον ευρηματικό εικονογράφο Γιώργο Πετρίδη.
Ένα βιβλίο που θα αρέσει στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Πετρίδης

Γιώργος Πετρίδης (Εικονογράφος)

Ο Γιώργος Πετρίδης από μικρός είχε ένα νεροπίστολο γεμάτο χρώματα και χρωμάτιζε ό,τι δεν του άρεσε. Μεγαλώνοντας, ονειροπόλος, χαμένος ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, ζει και εκφράζεται μέσω των εικόνων που ξεπηδούν από τη φαντασία του και που συχνά δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθηνών (Τμήμα Γραφιστικής) και παρακολούθησε μαθήματα εικονογράφησης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σαλαμάνκας στην Ισπανία. Από τότε μέχρι σήμερα μεταφέρει τον κόσμο του και τις εικόνες του σε παιδικά βιβλία και παραμύθια. Έχει εικονογραφήσει πλήθος εκπαιδευτικών βιβλίων για μαθητές του δημοτικού, καθώς και πολλά παραμύθια που σκοπό έχουν να κοιμούνται ήσυχα τα παιδιά και να ξυπνούν οι μεγάλοι… Σκοπός της ζωής του είναι όχι μόνο να ζει από αυτά, αλλά να ζει και μέσα σε αυτά.


Μυρτώ Γεωργίου - Νίλσεν

Μυρτώ Γεωργίου - Νίλσεν (Συγγραφέας)

Η Μυρτώ Γεωργίου - Νίλσεν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε Ψυχολογία στη Σορβόνη και Ψυχολογία του Παιδιού στο Εθνικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Για πολλά χρόνια έζησε στη Δανία, όπου δίδαξε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και διετέλεσε ειδική ερευνήτρια στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Δανίας. Το 1975 ανέλαβε την επαναλειτουργία της Υπηρεσίας Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής στην Αθήνα και συνεργάστηκε κατά καιρούς με διάφορα Κέντρα Υγείας και Κέντρα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, όπως και της Μέριμνας (Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο). Είναι ψυχοθεραπεύτρια και εργάζεται τα τελευταία χρόνια ιδιωτικά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.131 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση