Ταξίδι στην ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ταξίδι στην ιστορία

Αίγινα:

Εμμανουήλ Γιαννούλης

Πάντα αισθανόμουν βαθειά αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα· πάντα ήθελα να αναζητώ την αλήθεια, που συνήθως κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα!
Αυτή την αγάπη, την αναζήτηση και την γνώση μιας ζωής θέλησα τώρα να την αφήσω παρακαταθήκη στα παιδιά, στα εγγόνια και στους συμπατριώτες μου, τους Αιγηνήτες και τους Συνέλληνες.
Έτσι, γεννήθηκε αυτό το βιβλίο· σαν μια διήγηση γλαφυρή, σαν ένα ταξίδι στα περασμένα και τα πεπρωμένα του τόπου και της φυλής μας· σαν μια ιστορία, που θα μπορούσε να διηγείται ο παππούς στα εγγόνια του, όπως τον παλιό καλό καιρό! Με τις καλές ή κακές στιγμές της...
Αλλά συγχρόνως θέλησα να είναι και μια έρευνα επιστημονική· μια μελέτη που έρχεται να φωτίσει άγνωστες πλευρές της ζωής των Νεωτέρων χρόνων, ιδιαίτερα της εποχής του Καποδίστρια, βασισμένη σε Αρχεία, επίσημα έγγραφα και αδιάψευστα στοιχεία· ίσως και να αποκαταστήσει μερικές ιστορικές ανακρίβειες, τις οποίες από τα χρόνια της θητείας μου στην Εκπαίδευση συνάντησα ακόμη και σε σχολικά βιβλία!
Γιατί πιστεύω, πως η Ιστορία, με απλό τρόπο πρέπει να γίνεται κτήμα του καθενός:
`Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπιστούμε ό,τι κινδυνεύει`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εμμανουήλ Γιαννούλης

Εμμανουήλ Γιαννούλης (Συγγραφέας)

Ο Εμμανουήλ Γιαννούλης του Ανδρέου γεννήθηκε στην Αίγινα το 1951. Είναι πτυχιούχος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1977 ήταν δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1979 διορίστηκε συμβολαιογράφος στην Αίγινα. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Διάκονος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ύδρας Ιερόθεο. Το έτος 1980 διορίστηκε Θεολόγος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 1981 μέχρι σήμερα είναι τακτικός εφημέριος του Μητροπολιτικούο Ναού, πρωτοπρεσβύτερος. Το 2007 αφυπηρέτησε από το Καποδιστριακό 1ο Γυμνάσιο της Αίγινας. Είναι έγγαμος και πατέρας 10 τέκνων. Το 1996 εξέδωσε το βιβλίο ""Η Μεγάλη Εκκλησία", ο Μητροπολιτικός Ναός στην Αίγινα". Σε τελετή στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" στην Αθήνα, που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 1996, το βιβλίο αυτό έλαβε το βραβείο Μελετών Νέου Ελληνισμού της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
311
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.677 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση