Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελληνικό γενικό λογιστικό σχέδιο
(Σχέδιο λογαριασμών, υποδείγματα λογιστικών καταστάσεων)

Ελληνικό γενικό λογιστικό σχέδιο
Στο πρώτο μέρος του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές που το διέπουν: η αρχή της αυτονομίας, η αρχή της κατʼ είδος συγκέντρωσης των αποθεμάτων, εξόδων και εσόδων και η αρχή της κατάρτισης του λογαριασμού της Γενικής Εκμετάλλευσης με λογιστικές εγγραφές. Κατόπιν, αποσαφηνίζονται οι γενικές αρχές τήρησης των λογαριασμών και ακολουθεί η αναλυτική διάρθρωση του σχεδίου λογαριασμών.

Στο δεύτερο μέρος του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου αναπτύσσεται το κεφάλαιο 2.1 του ΠΔ 1123/1980 με το αντίστοιχο σχέδιο λογαριασμών γενικής λογιστικής που περιλαμβάνει τις εξής ομάδες: α) ομάδα 1η "Πάγιο Ενεργητικό", β) ομάδα 2η "Αποθέματα", γ) ομάδα 3η "Απαιτήσεις και Διαθέσιμα", δ) ομάδα 4η "Καθαρή θέση - Προβλέψεις - Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις", ε) ομάδα 5η "Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις", στ) ομάδα 6η "Οργανικά έξοδα κατʼ είδος", ζ) ομάδα 7η "Οργανικά έσοδα κατʼ είδος", η) ομάδα 8η "Λογαριασμοί Αποτελεσμάτων".

Στη συνέχεια του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου παρατίθενται τα ακόλουθα υποδείγματα λογιστικών καταστάσεων:

α) Ισολογισμού, β) Κατάστασης Λογαριασμού Γενικής Εκμετάλλευσης (Λ/80), γ) Κατάστασης Λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσης (Λ/88), δ) Πίνακα Διάθεσης Αποτελεσμάτων (Λ/88), ε) Προσαρτήματος Οικονομικών Καταστάσεων και στ) Έκθεσης Διαχείρισης.

Στο τελευταίο μέρος του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου αναπτύσσονται τα στάδια του Λογιστικού Κυκλώματος κατά το κλείσιμο βιβλίων τρίτης κατηγορίας. Επίσης, απεικονίζονται σχηματικά η δεύτερη αρχή του ΕΓΛΣ, η τακτοποίηση εσόδων-εξόδων και η τακτοποίηση αγορών και εκπτώσεων κατά το τέλος του έτους.

Το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για την άμεση και ασφαλή αναζήτηση του κατάλληλου, κατά περίπτωση, λογαριασμού ή υπολογαριασμού, σε εφαρμογή της διαδικασίας απεικόνισης των λογιστικών γεγονότων και πράξεων στα φορολογικά βιβλία και στις καταστάσεις της επιχείρησης.


Σημείωση: Έκδοση του περιοδικού "Επιχείρηση".

14χ10 εκ., 176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική)
ISBN: 978-960-562-075-2
ISBN (10ψήφιο): 960-562-075-8
Βάρος: 0.13 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.