Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο κοινοτικός πολιτισμός της τουρκοκρατούμενης νησιωτικής Ελλάδας
Συγγραφέας:   Δημήτρης Θ. Σιάτρας


Ο κοινοτικός πολιτισμός της τουρκοκρατούμενης νησιωτικής Ελλάδας
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολυσήμαντος και, συνεπώς, η ολοκληρωμένη μελέτη του πρέπει να είναι πολύπλευρη. Βασική προϋπόθεση μιας σοβαρής θεώρησης αυτού του θεσμού είναι η επίγνωση της φιλοσοφίας του, καθώς και της ιστορικής διαδρομής του στο συγκεκριμένο χώρο και στο συγκεκριμένο πολιτικό - κοινωνικό πλαίσιο, που ορίζουν κάθε φορά τις συντεταγμένες της ανάπτυξης και της λειτουργίας του. Το χωροχρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εξετάζεται ο θεσμός στην παρούσα μελέτη, κρίθηκε πρόσφορο για μια διερεύνηση της δυνατότητάς του να ανταποκριθεί στο ρόλο του ρυθμιστή της συλλογικής ζωής, με την άσκηση διοικητικής, δικαστικής και οιονεί νομοθετικής εξουσίας. Τα στοιχεία που παρατίθενται σ΄αυτή τη μελέτη σίγουρα δικαιολογούν την ερευνητική πρόθεση, ελπίζουμε δε ότι δικαιολογούν και τα διατυπούμενα συμπεράσματα.

27χ17 εκ., 294 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 352 (Τοπική αυτοδιοίκηση)
ISBN: 978-960-394-486-7
ISBN (10ψήφιο): 960-394-486-6
Βάρος: 0.777 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Θ. Σιάτρας έχει σπουδάσει νομικά και πολιτικές επιστήμες· έχει ερευνήσει για αρκετά χρόνια θεσμούς του δικαίου, την οργάνωση και λειτουργία της δικαιοσύνης και την τοπική αυτοδιοίκηση της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας· ζει και εργάζεται στο Βόλο· είναι πρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.