Χειροποίητα ζυμαρικά
zoom in
2.50€
Φτιάχνουμε βήμα - βήμα τα δικά μας ζυμαρικά, απλά ή γεμιστά και προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές για να τα απολαύσουμε.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Γιώτης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Α. Γιώτης διδάσκει Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής και Διεθνή Γαστρονομία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Σπούδασε ψυχοκοινωνιολογία και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, στη Γαλλία. Εργάστηκε στη γαλλική ραδιοφωνία στο Παρίσι και ως ανταποκριτής στην Αθήνα. Συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος στη δημιουργία του πρώτου μη κρατικού ραδιοφώνου του "Αθήνα 9.84" και στη συνέχεια δεκάδων άλλων ραδιοσταθμών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εξετέλεσε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε Σαχάρα, Ισραήλ, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Αφρική, Γαλλία και Ελλάδα. Κριτικός γαστρονομίας από το 1983, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας έχει δημοσιεύσει συγγράμματα καθώς και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Ως γαστρονομικός σύμβουλος ή διευθυντής κουζίνας έχει συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια ανά την Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εύη Λ. Βουτσινά

Εύη Λ. Βουτσινά (Συγγραφέας)

Η Εύη Boυτσινά γεννήθηκε το 1950 στη Λευκάδα, όπου και έζησε μέχρι το 1968. Έκανε σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίδαξε αγγλικά, ιδιωτικά, για μερικά χρόνια. Εδώ και μια εικοσιπενταετία ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική. Παράλληλα ασχολείται και με τη θεωρητική πλευρά της γαστρονομίας και αρθρογραφεί σχετικά. Επίσης καταγράφει συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το υλικό των καταγραφών είναι και η αφετηρία για το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς της ως μαγείρισσας. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Το ψωμί" κυκλοφόρησε το 1995 από τις Εκδόσεις Τροχαλία και η Β΄ έκδοση το 2000 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η τετράτομη "Γεύση Ελληνική" είναι το δεύτερο έργο της γύρω από τη γαστρονομία (Εκδόσεις Καστανιώτη 1998, 2007). Ακολούθησε η τρίτομη "Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004) και το "Κρόκος-σαφράν" (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, 2004). Έχει εκδώσει επίσης το τρίτομο έργο "Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο" (Εκδόσεις Κτίστη, 1981). Θα ήθελε να μαγειρέψει για τον Θεόδωρο Ντοστογιέφσκι, για τους Μπητλς, για τον Μάρκο Βαμβακάρη και για τον Βαν Γκογκ και πιστεύει πως μια μέρα θα τα καταφέρει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστόφορος Πέσκιας

Χριστόφορος Πέσκιας (Συγγραφέας)

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 1992, δούλεψε για 3 χρόνια στο εστιατόριο "Dash" στην Κηφισιά. Το1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε για λίγο στο εστιατόριο "Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως" και έπειτα στο "Rock ΄η΄ Roll" και το"Balthazar". Στη συνέχεια ταξίδεψε για ένα διάστημα στην Ευρώπη για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στον Ferran Adria, τον Mark Menaux και τον ]oel Robuchon, πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο "48". Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκεένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση. Το 2007 και το 2008, μάλιστα, ήταν στη λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου του περιοδικού "Restaurant Magazine". Ακολούθησε η συνεργασία του με την εταιρεία Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων "Dakos", που βασίζονται στη μοντέρνα κρητική κουζίνα. Το 2009 βραβεύτηκε ως "Σεφ της χρονιάς" από το περιοδικό "Αθηνόραμα" και από τον Ιούνιο του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό "Γαστρονόμος". Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες τεχνικές και τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, ο Χριστόφορος Πέσκιας αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην ελληνική γαστρονομία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Αλέξανδρος Παπανδρέου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferandi-Paris απ΄ όπου πήρε δίπλωμα μάγειρα και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου. Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d΄ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superierue de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα. Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το "The connaught" Hotel Carlos Place Mayfair London και το "Plaza Athenee" Hotel 25 Avenue Montaigne 75008 Paris. Η επιστροφή του στην Ελλάδα σήμαινε σκληρή δουλειά σε εστιατόρια ως υπεύθυνος chef, στην τηλεόραση και τα έντυπα, αλλά και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Από το 2004 έχει ιδρύσει την εταιρεία Sidayes by Alexandros Papandreou και το 2007 ξεκίνησε το Studio Sidayes όπου παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής . Έχει γράψει 14 βιβλία και είναι πατέρας δύο παιδιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντίνα Νικολάου

Ντίνα Νικολάου (Συγγραφέας)

Η Ντίνα Νικολάου γεννήθηκε στην Κυρτώνη Φθιώτιδας. Σπούδασε οικονομία και μάρκετινγκ, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κόσμο της μόδας, αλλά την κέρδισε η γαστρονομία και η τέχνη της μαγειρικής. Ακολούθησαν σπουδές στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού Le Gordon Blue, Ritz Escofier, Alain Ducasse Formation, Lenotre. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Στην Αθήνα εμφανίζεται σταθερά στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη, συνεργάζεται με το περιοδικό "Γαστρονόμος" της εφημερίδας "Καθημερινή" και διδάσκει στη Σχολή Μαγειρικής Chef d΄ Oeuvre. Στο Παρίσι διευθύνει μαζί με την αδερφή της, Μαρία, το ελληνικό εστιατόριο "Evi Evane". Έχει γράφει ακόμη τέσσερα βιβλία μαγειρικής: "Δημιουργώντας με φρούτα", "Αλμυρές και γλυκές τάρτες", "Αλμυρά και γλυκά κέικ και συνοδευτικές σαλάτες", καθώς και το εκπαιδευτικό "Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d΄ Oeuvre", που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Γρηγοριάδη και έχουν δύο γιους, τον Γιώργο και τον Στέλιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκη Χρυσανθίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανώλης Ασλάνογλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
71
Διαστάσεις:
26x18
Βάρος:
0.223 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση