Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Balanced Beginnings
(Ισορροπημένα πρώτα βήματα)

Balanced Beginnings
Το κλειδί για την κατανόηση του Βραβευμένου από την UNESCO προγράμματος των Balanced Beginnings βρίσκεται κρυμμένο στα παρακάτω λόγια: Υπάρχει μόνο μία περίοδος, με κεφαλαιώδη σημασία στη ζωή ενός ανθρώπου και αυτή είναι η στιγμή που συντελείται η γοργή ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Γιατί αυτή είναι η μόνη περίοδος, που η "εμπειρία" θα επιφέρει και θα εγκαθιδρύσει τα αποτελέσματα εκείνα, που θα σχετίζονται με την ανάπτυξη της ικανότητας μάθησης του παιδιού και που φυσικά, θα το ακολουθούν σε όλη την διάρκεια της μετέπειτα ζωής του. Διαρκεί τα 3 πρώτα χρόνια της Ζωής μας!

Την ίδια στιγμή που το μωρό, βρίσκεται στο πιο ανίσχυρο στάδιο, ανίκανο να καθίσει, να μπουσουλίσει, να σταθεί ή να περπατήσει, είναι την ίδια στιγμή, που τα εγκεφαλικά του κύτταρα, δημιουργούνται με απίστευτη ταχύτητα. Τόσο ραγδαία είναι αυτή η ανάπτυξη των κυττάρων που αρκεί ν’ αντιληφθούμε, ότι ο εγκέφαλος φθάνει, το μισό της ανάπτυξης του εγκέφαλου ενός ενήλικου ατόμου, μέχρι την ηλικία των 6 μηνών. Κατά την περίοδο αυτή, η εμπειρία και επιμέλεια που θα παρασχεθεί (θεληματικά ή τυχαία) έχει εξαιρετικά σπουδαία σημασία στην ανάπτυξη της μετέπειτα μαθησιακής ικανότητας του παιδιού, σε όλη την ζωή του.

Το πρόγραμμα Balanced Beginnings αποβλέπει στη δόμηση θεμελιακών προτύπων για τη μετέπειτα μάθηση. Ενώ παρέχει τις πιο αντικειμενικές μαθησιακές εμπειρίες, το πρόγραμμα λαμβάνει σοβαρά υπ όψη, την λεπτοφυή ψυχολογία του παιδιού και της οικογένειασ του. Το πρόγραμμα θα εξισορροπήσει τη μαθησιακή ικανότητα του μωρού σας, χωρίς υπερανάπτυξη.
Τα Balanced Beginnings διατίθενται σε συσκευασία (σετ) που αποτελείται από υλικό για μέρα τη μέρα εμπειρίες. Θα πρέπει όμως ν’ ακολουθηθούν τουλάχιστον για μια περίοδο 6 μηνών και μάλιστα πριν το μωρό σας, φθάσει την ηλικά των 3 ετών. Η επιστήμη, αναγνωρίζει σήμερα τη σημασία της εμπειρίας και τ΄αποτελέσματα που επέρχονται στην περίοδο αυτή σαν τα καθοριστικά για την μαθησιακή ικανότητα, όλης της μετέπειτα ζωής του παιδιού σας!
Τα Robert Muller Schools (Σχολεία Ειρήνης ΟΗΕ) απ’ αρχής πρωτοπόρησαν στην εφαρμογή και χρήση της έρευνας, πάνω στην πρώιμη εγκεφαλική ανάπτυξη. Η προεδρική επιτροπή Πρώιμης Μάθησης και Εγκεφάλου, το περιοδοκό TIME, η ειδική έκδοση του Newsweek για την Παιδεία, καθώς και το πρόγραμμα Obama για την μάθηση (μηδέν πέντε) έχουν κάνει, εκτενή μελέτη και παρουσίαση πάνω στα Balanced Beginnings.


Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Robert Muller International Schools (UN Schools for Peace) (Διεθνή Σχολεία Robert Muller (Σχολεία Ειρήνης ΟΗΕ). Σε συκευασία (σετ σε χαρτοκιβώτιο διαστάσεων 35x25x26 cm) που περιέχει 6 ντοσιέ το καθένα με κάρτες Α4, 3 audio cd, κά

35χ26 εκ.,
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 305.231 (Παιδιά - Ανάπτυξη), 612.82 (Εγκέφαλος)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Τσιγγάνης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-99660-1-6
ISBN (10ψήφιο): 960-99660-1-2
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
450.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

400.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.