Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Όψεις της ηγεμονίας στις φιλελεύθερες κοινωνίες
(Κοινωνιοψυχολογικές προσεγγίσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής και μεταβολής)

Offer
Ο τόμος αυτός συγκεντρώνει μια σειρά αντιπροσωπευτικών κειμένων της κοινωνιοψυχολογικής ερευνητικής παραγωγής κατά την τελευταία 20ετία πάνω στους όρους και τις διαδικασίες της κοινωνικής αναπαραγωγής και μεταβολής στις σύγχρονες φιλελεύθερες κοινωνίες "δυτικού τύπου". Αντιμετωπίζει κρίσιμες και διαφιλονικούμενες όψεις του γενικότερου ζητήματος της ηγεμονίας από ποικίλες θεωρητικές οπτικές στην κοινωνική ψυχολογία, στη βάση προγραμμάτων έρευνας. Υπό αυτή την έννοια, διευρύνει την εποπτεία που διαθέτουμε πάνω στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες με τις οποίες οι σύγχρονες κοινωνίες νομιμοποιούνται ή απονομιμοποιούνται - διαδικασίες που, μέχρι στιγμής, δεν έχουν φωτιστεί από την πλευρά της κοινωνικής ψυχολογίας στην ελληνική βιβλιογραφία.

Η συλλογή αυτή, εκτός του παραπάνω θεματικού κενού, καλύπτει σύγχρονες θεωρητικές και εμπειρικές κοινωνιοψυχολογικές προσεγγίσεις προερχόμενες τόσο από Ευρωπαίους όσο και από Αμερικανούς στοχαστές και έτσι φέρνει κοντά παραδόσεις που η μεταξύ τους επικοινωνία δεν είναι πάντα ευχερής. H εισαγωγή των επιμελητών φωτίζει τα σημεία όπου αυτές οι συμβολές συνομιλούν και εκείνα όπου αντιπαρατίθενται. Στόχος είναι να παρουσιαστεί μια προσέγγιση των Σύγχρονων Κοινωνιών μέσα από την οπτική της ηγεμονίας και της μεταβολής τους στα πλαίσια της κοινωνιοψυχολογικής γραμματείας.

23χ16 εκ., 751 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονες Κοινωνίες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 302 (Κοινωνική ψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Ξένια Χρυσοχόου (Επιμελητής) , Τηλέμαχος Ιατρίδης (Επιμελητής) , Penny Oakes ,
ISBN: 978-960-546-124-9
ISBN (10ψήφιο): 960-546-124-2
Βάρος: 1.402 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
38.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Jean-Leon Beauvois είναι ερευνητής πειραματικής κοινωνικής ψυχολογίας και καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο της Nice (και προηγουμένως στα Πανεπιστήμια Nancy, Caen και Grenoble). Δημοσιεύει τακτικά τα αποτελέσματα των εργασιών του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εκτός από το παρόν βιβλίο, έχει συγγράψει τα έργα: Soumission et ideologies (1981), La soumission librement consentie (1998, Presses Universitaires de France) και A radical dissonance theory (1996, Taylor & Francis). Το ερευνητικό του έργο και οι συγγραφικές-εκδοτικές του δραστηριότητες τον κατατάσσουν στους πιο ενεργούς γαλλόφωνους κοινωνικούς ψυχολόγους σήμερα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.