Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η προπαγάνδα μέσον βιασμού των λαών
(Η φιλοσοφία της προπαγάνδας)

Η προπαγάνδα μέσον βιασμού των λαών
Όλοι οι άνθρωποι, ως μέλη της κοινωνίας, υφίστανται την επίδραση των μεθόδων της "προπαγάνδας" από την στιγμή που γεννήθηκαν. Άλλοτε με ευνοϊκό αποτέλεσμα, άλλοτε το αντίθετο, η προπαγάνδα επιβάλλει αμφιβόλου αξίας "έξεις" που, όπως το πρόσεξε ο Αριστοτέλης γίνονται "δευτέρα φύσις" στην κοινωνική, ηθική και πολιτική συμπεριφορά και στην διαμόρφωση κοινής γνώμης, σύμφωνης με ιδιοτελή συμφέροντα. Αν και η "λέξις" εγεννήθη το 1622 στην προσπάθεια της Εκκλησίας να διαδώσει την πίστη (Congregatio de propaganda fide) το "πράγμα" είναι τόσο αρχαίο όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Με την πάροδο του χρόνου και την ολοένα βαθύτερη ανάλυση της ανθρώπινης ψυχολογίας οι μέθοδοι επηρεασμού και πειθούς έχουν αποκτήσει σταθερή επιστημονική θεμελίωση, αλλά και παραμένουν σκόπιμα παντελώς άγνωστοι στο πολύ κοινό. Διότι μόνον έτσι, η επιδέξια χρήση τους από τους διαμορφωτές των διαφόρων "πιστεύω" των λαών στον ηθικό, εθνικό και πολιτικό τομέα, εξασφαλίζει την ποθητή αποτελεσματικότητα.

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να καταστήσει τις μεθόδους γνωστές στους λαούς και μάλιστα στους νέους και νέες της κοινωνίας, για αποτελεσματική άμυνα. Όπως ο αιών της Διαφωτίσεως, με σύνθημα το sapere aude, όπως επροτάθη από τον Kant, δηλαδή "τόλμα να έχεις αυτόνομη σκέψη", άνοιξε νέους ορίζοντες στον ελεύθερο βίο, έτσι και σήμερα, αυτές οι μέθοδοι της προπαγάνδας που έχουν διεισδύσει σε κάθε στρώμα της κοινωνίας, πρέπει να γίνουν γνωστές στο πολύ κοινό ως βιώματα, για να προστατέψουν την ελευθερία και την δημοκρατία. Η Προπαγάνδα, ως μέσον βιασμού των λαών, σε μία ανοικτή κοινωνία που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πρέπει να εισαχθεί και να διδάσκεται στα σχολεία. Αν αυτό δεν γίνεται, είναι διότι δεν συμφέρει την άρχουσα τάξη των επιτηδείων.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης", 1986.

24χ17 εκ., 188 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 320.014 (Προπαγάνδα)
ISBN: 978-960-694-146-7
ISBN (10ψήφιο): 960-694-146-9
Βάρος: 0.494 κιλά
Εκδότης: Δρόμων
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Α. Καλογερόπουλος γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1924. Εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Γενεύη Ελβετίας το 1951. Πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, σπούδασε ιδιωτική οικονομική στην London School of Economics και μεθόδους εργασίας στο πολυτεχνείο του Woolwich και εργάστηκε ως στέλεχος διεθνών οργανισμών με έδρα τη Γενεύη, στην Ελλάδα, Βραζιλία και Γερμανία. Έλαβε πτυχίο φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ανεκηρύχθη διδάκτωρ φιλοσοφίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει συγγράμματα και άρθρα φιλοσοφικού, οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Διετέλεσε πρόεδρος της Φιλοσοφικής Εταιρίας της γαλλοφώνου Ελβετίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.