Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχές οικονομικής επιστήμης
Συγγραφέας:   Carl, 1840-1921 Menger


Offer
Ο Carl Menger υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα. Το επιστημονικό έργο του είχε τεράστια απήχηση σε πολλές χώρες εκτός της Αυστρίας. Οι πανεπιστημιακές του σπουδές στη νομική και στις πολιτικές επιστήμες, σε σχέση με τη συστηματική μελέτη φιλοσοφικών, ψυχολογικών και εθνολογικών κειμένων, συνέβαλαν ώστε ο τρόπος γραφής του να είναι βαθυστόχαστος και αφαιρετικός. Το φιλοσοφικό στοιχείο στο ανά χείρας έργο είναι οφθαλμοφανές και συνιστά βασική πρωτοτυπία του θεωρητι-κού-οικονομικού του οικοδομήματος. Αναλύει διάφορα οικονομικά φαινόμενα με τη χρήση διεισδυτικών διαλογισμών. Στην προσπάθεια του να αποτυπώσει συνοπτικά διάφορα οικονομικά φαινόμενα εισάγει ορολογίες, οι οποίες με τα σημερινά δεδομένα της οικονομικής επιστήμης φαίνονται αλλόκοτες. Αυτός ο διάσημος συγγραφέας παρήγαγε αυτόφωτο επιστημονικό έργο, με την έννοια ότι στην Αυστρία δεν προϋπήρξαν οι μεγάλοι οικονομολόγοι, οι οποίοι με τις καινοτόμες θεωρίες τους να επηρέασαν τη σκέψη του. Οι οικονομικές αρχές, οι νόμοι και οι θεωρίες που διατύπωσε, αποτέλεσαν τα θεμέλια επί των οποίων χτίστηκε το οικοδόμημα της αυστριακής σχολής. Οι πρωτότυπες ιδέες του διαμόρφωσαν εξαίρετο επιστημονικό έργο, αφήνοντας ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην πορεία της οικονομικής επιστήμης και είχαν τεράστια απήχηση στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Γεώργιος Α. Βάμβουκας


Σημείωση: Εισαγωγή: Γεώργιος Α. Βάμβουκας.

24χ15 εκ., 366 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικονομία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 330.01 (Οικονομία - Φιλοσοφία και θεωρία)
Άλλα πρόσωπα: Βασίλειος Ν. Γαργάλας (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-8256-67-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8256-67-4
Βάρος: 0.686 κιλά
Εκδότης: Ηρόδοτος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
38.34
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Carl Menger (Νeu-Sandec της Γαλικίας, 1840 - Βιέννη, 1921) σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στα πανεπιστήμια της Βιέννης (1859-1860) και της Πράγας (1860-1863). Διδάκτορας νομικών επιστημών (πανεπιστήμιο Κρακοβίας, 1867), λογοτέχνης, δημοσιογράφος, οικονομικός αναλυτής, κρατικός σύμβουλος και ακαδημαϊκός δάσκαλος. Θεωρείται ως ο θεμελιωτής της αυστριακής οικονομικής σχολής που συνδέει την αξία ενός αγαθού με τη χρησιμότητα ή τη σχετική σπανιότητα του. Βασικά έργα του: "Grundsatze der Volkswirthschaftslehre" (1871, 1923), "Beitrage zur Wahrungsfrage in Oesterreich-Ungarn" (1892), "Der Uebergangzur Goldwahrung. Untersuchungen uber die Wertprobleme der Osterreichisch-ungarischen Valutareform" (1892), "La monnaie mesure de la valeur (1892), On the origin ofmoney (1892), Untersuchungen όber die Methode der Sozialwissenschaften und der Politischen Oekonomie" (1883), "Irrthumer des Historismus in Deutschen Nationalokonomie" (1884).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.