Η μαχαιριά του τρίτου δρόμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η μαχαιριά του τρίτου δρόμου

Μυθιστόρημα

Άντα Μπενάκη - Παλαιολογοπούλου

15.92€ -10% 14.33€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606814730

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Ίαμβος

Στον πρώτο δρόμο, μπήκα στο Λαβύρινθο της ζωής και της γνώσης. Μα, αλλοφερμένη Κοντορεβυθούλα εγώ, έχασα τα βοτσαλάκια μου και ξεστράτισα.
Στο δεύτερο δρόμο, μπήκα στο Λαβύρινθο της φαντασίας και του ονείρου. Μα, μαγεμένη Σταχτοπούτα εγώ, χασομέρησα στην παραμυθογιορτή, δεν έτρεξα έξω, μ` άρπαξαν τα μεσάνυχτα κι απόμεινα μισή από δω, μισή από κει.
Στον τρίτο δρόμο, μπήκα στο Λαβύρινθο της αγάπης. Μα, και Μινώταυρος και Θησέας εγώ, πήρα τη μαχαιριά στην καρδιά.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άντα Μπενάκη - Παλαιολογοπούλου

Άντα Μπενάκη - Παλαιολογοπούλου (Συγγραφέας)

H Άντα Μπενάκη-Παλαιολογοπούλου είναι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και μουσικής, με πρώτο βραβείο αρμονίας και έπαθλο, εις μνήμην Λαυράγκα. Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Είναι μέλος της "Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών συγγραφέων", του "Εθνικού συμβουλίου Ελληνίδων", του "Φάρου τυφλών", του "Very Special Arts" Ελλάδος (Τέχνη για παιδιά και ενηλίκους με ειδικές ανάγκες), καθώς και του "Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού". Έχει διατελέσει μέλος της εταιρείας κατά της λευχαιμίας (Washington D.C. Η.Π.Α.) καθώς και τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αναμορφωτικών Καταστημάτων Αρρένων Κορυδαλλού. Παράλληλα, έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα με την έκδοση θεατρικών έργων, ποιητικών συλλογών, μυθιστορημάτων και διαλέξεων. - Θεατρικό: "Αιχμάλωτοι". Βραβεύτηκε και εκδόθηκε από την "Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών". Παρουσιάστηκε στη σκηνή του κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς και σε πανηγυρική παράσταση στη Λυρική Σκηνή Αθηνών. Έχει τιμηθεί με το βραβείο του 45ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού. - Θεατρικό: "Πιο πέρα από το δύσκολο". Έχει τιμηθεί με τον Έπαινο του 52ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού. - Θεατρικό: "Ποίηση". Έχει τιμηθεί με τον Έπαινο του 72ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού. - Θεατρικό: "Ελπίδα". Μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και παρουσιάστηκε στα ακριτικά χωριά της Μακεδονίας. - Ποιήματά της θρησκευτικού περιεχομένου, ανθολογήθηκαν στην "Πεντάτομη Θρησκευτική Ανθολογία Ποίησης 1453-1972", η οποία προσεφέρθη από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στον εορτασμό για τα 50 χρόνια της. - Μυθιστόρημα: "Στρατί-στρατί... το μονοπάτι...", εκδόσεις "Ίαμβος", 2008.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
379
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.573 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση