Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμοσμένη υδραυλική
(Ροή υπό πίεση σε κλειστούς αγωγούς)
Συγγραφέας:   Αναστάσιος Ι. Στάμου


Εφαρμοσμένη υδραυλική
Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει τις βασικές γνώσεις Εφαρμοσμένης Υδραυλικής που χρειάζεται να αποκτήσουν οι σπουδάστριες και σπουδαστές για να κατανοήσουν στη συνέχεια των σπουδών τους τα μαθήματα της κατεύθυνσης του υδραυλικού μηχανικού και να θέσουν τις βάσεις για να επιλύουν ως διπλωματούχοι μηχανικοί πρακτικά προβλήματα υδραυλικών έργων.

Το βιβλίο αποτελείται από 9 κεφάλαια. Στο 1ο κεφάλαιο συνοψίζονται οι απαιτούμενες βασικές γνώσεις Μηχανικής Ρευστών και στo 2ο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι κατανομές των τάσεων και των ταχυτήτων ροής κοντά σε στερεό όριο. Στo 3ο κεφάλαιο πραγματοποιείται η θεωρητική ανάλυση της ροής σε σωλήνες, στo 4ο κεφάλαιο επιλύονται πρακτικά προβλήματα ροής σε σωλήνες και στο 5ο κεφάλαιο περιγράφεται η ροή σε αγωγούς μη-κυκλικής διατομής. Στο 6ο κεφάλαιο πραγματοποιείται εισαγωγή στις βασικές έννοιες της ροής με ελεύθερη επιφάνεια, στο 7ο κεφάλαιο αναλύεται θεωρητικά η ομοιόμορφη ροή, στο 8ο κεφάλαιο περιγράφεται η κρίσιμη ροή και οι εφαρμογές της, και στο 9ο κεφάλαιο επιλύονται πρακτικά προβλήματα ροής με ελεύθερη επιφάνεια.

24χ17 εκ., 272 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 627 (Υδραυλική)
ISBN: 978-960-491-068-7
ISBN (10ψήφιο): 960-491-068-Χ
Βάρος: 0.575 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Στάμου, Αναστάσιος Ι.
Ο Αναστάσιος Ι. Στάμου είναι καθηγητής ΕΜΠ στο γνωστικό αντικείμενο "υπολογιστικές μέθοδοι στην περιβαλλοντική ρευστομηχανική και στο σχεδιασμό συναφών υδραυλικών έργων" του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός με σπουδές στο ΕΜΠ (διπλ. Αγρ. Τοπ. Μηχ. και δρ. Πολ. Μηχ.) στο Imperial College of Science and Technology του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (MSc, DIC) και στο Πανεπιστήμιο Karlsruhe. Ειδικός επιστήμονας και τεχνικός σύμβουλος σε δημόσιους - δημοτικούς φορείς και γραφεία μελετών με συμμετοχή σε περίπου 110 μελέτες έργων περιβαλλοντικής υδραυλικής και υδραυλικών έργων. Έχει συμμετάσχει σε 43 ερευνητικά έργα και έχει συγγράψει περί τις 320 δημοσιεύσεις. Έχει διδάξει επί 25ετία στο ΕΜΠ και σε σημαντικό αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΤΕΕ, μέλος επιστημονικών διεθνών οργανώσεων και κριτής επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.