Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού
(Η εθνική λογιστική του τουρισμού και μία εμπειρική εφαρμογή στην Ελλάδα: Με βάση τα IRTS 2008 και TSA: RMF 2008)

Offer
Στο βιβλίο "Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού: Η εθνική λογιστική του τουρισμού και μία εμπειρική εφαρμογή στην Ελλάδα" αναπτύσσονται τα κύρια χαρακτηριστικά των Δορυφόρων Λογαριασμών, αναδεικνύοντας τη σημασία, την αναγκαιότητα και τη μοναδικότητά τους ως μεθόδους της εθνικής λογιστικής για την παρακολούθηση και αξιολόγηση κοινωνικο-οικονομικών πεδίων που δεν μπορούν να προσεγγιστούν στο κεντρικό Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών (ΣΕΛ). Παρουσιάζονται τα βήματα που έχουν γίνει διεθνώς, στην ΕΕ και στην Ελλάδα, έως την αναγνώριση, αποδοχή και την εφαρμογή του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού (ΔΛΤ).

Αναπτύσσεται αναλυτικά το μεθοδολογικό πλαίσιο και τα οφέλη του ΔΛΤ περιλαμβάνοντας την πλευρά της ζήτησης, της προσφοράς και της απασχόλησης, σύμφωνα με τα αποδεκτά πρότυπα IRTS 2008 και TSA: RMF 2008.

Επιπλέον, αναπτύσσεται λεπτομερώς η θεωρητική και πρακτική της πρώτης εμπειρικής εφαρμογής του ΔΛΤ στην Ελλάδα, η οποία προσεγγίζει ένα συγκεκριμένο "τομέα". Αναδεικνύεται έτσι το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη του ΔΛΤ για μία διεθνώς και διακλαδικά συγκρίσιμη λεπτομερή καταγραφή και απεικόνιση των οικονομικών επιπτώσεων του τουρισμού σε μία οικονομία, και ιδιαίτερα στην Ελληνική, η οποία επηρεάζεται σημαντικά από το μέγεθος της τουριστικής δραστηριότητας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Διοίκησης, Λογιστικής, Οικονομικών και Τουρισμού, σε ερευνητές του ΔΛΤ, και στους φορείς χάραξης και άσκησης τουριστικής πολιτικής.


Σημείωση: Προλογικό σημείωμα: Ζαχαράτος Γεράσιμος, Λαγός Δημήτριος.

24χ17 εκ., 453 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική), 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-02-2807-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2807-8
Βάρος: 0.777 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα Διδακτορικής Διατριβής: "Δορυφόροι Λογαριασμοί Τουρισμού. Θεωρία και πράξη ενός εθνικολογιστικού εργαλείου και η Ελληνική προσέγγιση". Μέλος του Εργαστηρίου Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού (ΕρΕΔοΛοΤ) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Απόφοιτος των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Πατρών. Αριστεύσας και στα δύο Τμήματα με Υποτροφίες και Βραβεία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εργάζεται ως Διοικητικό Προσωπικό στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πατρών, στο οποίο έχει επίσης εργασθεί ως υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης κακστο Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής και ως μέλος της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής σε πλήθος εκδηλώσεων, μέλος της επιστημονικής ομάδας ερευνών-μελετών που έχει ολοκληρώσει το ΕρΕΔοΛοΤ, καθώς και άλλων ερευνών σχετικά με τον τουρισμό. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τον τουρισμό και έχει διδάξει στο ΤΕΙ Πατρών, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε μαθήματα σχετικά με την Οικονομική του Τουρισμού και τους Δορυφόρους Λογαριασμούς.

Ο Μιχάλης Διακομιχάλης είναι κάτοχος των πτυχίων Bachelor of Science στα Οικονομικά από το City University of New York και Master of Science στη διοίκηση Μεταφορικών Συστημάτων από το State University of New York. Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Διδακτορικό στην Οικονομική του Τουρισμού. Είναι Επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου. Παράλληλα διδάσκει στο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ αναλαμβάνει την επίβλεψη Διπλωματικών Εργασιών στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις σε βιβλία, επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και έντυπα/ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Οικονομικών Επιδράσεων του Τουρισμού, Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής Ειδικών Μορφών Τουρισμού, Μεταφορικών Συστημάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.