Παραδοσιακές γιορτινές γεύσεις από όλη την Ελλάδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παραδοσιακές γιορτινές γεύσεις από όλη την Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικο εδεσματολόγιο

Μυρσίνη Λαμπράκη

Το χριστουγεννιάτικο εδεσματολόγιο της Μυρσίνης Λαμπράκη. Πενήντα παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, εδέσματα υψηλής γαστριμαργικής απόλαυσης. Ένα εορταστικό γευστικό ταξίδι από τον Έβρο και την Ξάνθη έως την Πελοπόννησο, και από την Κρήτη, τα Επτάνησα και τις Κυκλάδες έως τα Δωδεκάνησα, το οποίο μας δείχνει ότι η κουζίνα κάθε περιοχής βασίζεται στα τοπικά προϊόντα τα οποία, ειδικά για το γιορτινό τραπέζι, αξιοποιούνται με έμπνευση και φαντασία.
Ελένη Κεχαγιόγλου

Ελένη Κεχαγιόγλου (Επιμέλεια)

Η Ελένη Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1969. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Υποψήφια διδάκτωρ του Παν/μίου Αιγαίου, με θέμα "Το θέατρο στην εκπαίδευση", το 2004 ήταν στη συγγραφική ομάδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου γράφοντας για τη Θεατρική Παιδεία στην "Ανάπτυξη των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών". Από το 1997 εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων, ενώ από το 1997 έως το 2001 δίδαξε λογοτεχνία στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Το 2003-2004 ήταν υπεύθυνη εκδόσεων του προγράμματος "Εξειδίκευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών" στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Από το 2007 έως το 2010 διηύθυνε τη λογοτεχνική σειρά στις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Μετά την αναστολή λειτουργίας των τελευταίων, διατήρησε από το 2011 έως το 2017 την ευθύνη των ειδικών εκδόσεων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Σήμερα εργάζεται ως επιμελήτρια-υπεύθυνη εκδόσεων στις Εκδόσεις Πατάκη. Μεταξύ 2006-2013 δίδαξε επιμέλεια και διόρθωση κειμένων στο Εργαστήρι Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, έχοντας διδάξει αντίστοιχα σεμινάρια στο ΕΚΕΜΕΛ. Σήμερα διδάσκει στη Σχόλη των Εκδόσεων Πατάκη. Έχει εργαστεί ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών (στο Βήμα 99,5 FM και σε σταθμούς των Ιωαννίνων). Κείμενά της έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά ("Διαβάζω", "Index", "The Books΄ Journal", "Ποιητική", κ.ά.) και στο blog πολιτισμού dim/art.

Μυρσίνη Λαμπράκη

Μυρσίνη Λαμπράκη (Συγγραφέας)

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Πολιτικού Μάνατζμεντ από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Από το 1993 ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση τριών ολόκληρων γενιών ασχολήθηκε μόνιμα με ζητήματα διατροφής και τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης. Δημοσιογράφησε για τρία χρόνια σε μόνιμη στήλη σε θέματα διατροφής και γαστρονομίας στην Κυριακάτικη Καθημερινή. Σήμερα αρθρογραφεί σε θέματα παραδοσιακής κουζίνας σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά, όπως "Κουζίνα και ποιότητα ζωής", "Φόρμα", "Τα νέα του Οινέα" και τους "Vegeterian Times".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
109
Διαστάσεις:
23χ19
Βάρος:
0.23 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση