Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μεταφορά μάζας και θερμότητας

No Cover
Η μεταφορά θερμότητας και η μεταφορά μάζας αποτελούν κυρίαρχα φυσικά φαινόμενα σε ένα μεγάλο αριθμό διεργασιών, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και τεχνολογικών εφαρμογών. Η κατανόηση των διεργασιών μεταφοράς θερμότητας και μάζας και η εξοικείωση με την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων αποτελεί τη βάση για την ανάλυση και το σχεδιασμό των διεργασιών που απασχολούν ένα μηχανικό και είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους Χημικούς Μηχανικούς αλλά και για άλλες ειδικότητες όπως Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, κλπ.

Το βιβλίο αυτό χρησιμοποιείται ως βοήθημα στο μάθημα Φαινόμενα Μεταφοράς ΙΙ: Μεταφορά Θερμότητας και Μάζας που διδάσκεται στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Το περιεχόμενο του βιβλίου στηρίζεται στις σημειώσεις "Μεταφορά θερμότητας" και "Μεταφορά μάζας" των Ν. Κουμούτσου και της Β. Λυγερού, που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1982 και το 1984 αντίστοιχα. Η ύλη του βιβλίου αναπροσαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις και την εμπειρία που αποκτήθηκε από την πολυετή διδασκαλία του μαθήματος. Συμπυκνώνει, έτσι, την εκπαιδευτική προσπάθεια και εμπειρία τριών γενεών διδασκαλίας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ στα Φαινόμενα Μεταφοράς.

Στο σύγγραμμα αυτό έγινε προσπάθεια εξισορρόπησης μεταξύ θεωρητικής εμβάθυνσης και εφαρμογής. Η θεωρητική ανάλυση να είναι κατά το δυνατόν πλήρης, ενώ ο τρόπος εφαρμογής για την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων γίνεται εμφανής με χαρακτηριστικά παραδείγματα.

24χ17 εκ., 736 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 536.7 (Θερμοδυναμική )
ISBN: 978-960-491-064-9
ISBN (10ψήφιο): 960-491-064-7
Βάρος: 1.522 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννήθηκε το 1967 στη Νέα Βύσσα Έβρου. Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ph.D. από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. (2000) στην περιοχή της προσομοίωσης μηχανισμών μεταφοράς. Εργάστηκε στην εταιρεία "Speed Σύμβουλοι Επιχειρήσεων" στο τμήμα διαχείρισης έργων και ως υπεύθυνος μηχανοργάνωσης. Τώρα εργάζεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα και παραδίδοντας διαλέξεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στη μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση συστημάτων και διεργασιών, στην ανάπτυξη και εφαρμογή υπολογιστικών τεχνικών, στην ανάπτυξη διαδικτυακών λογισμικών εφαρμογών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ως ερευνητής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1950). Πτυχίο φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1974). Μεταπτυχιακές σπουδές στην περιοχή της ανάλυσης συστημάτων στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Queen Mary College. Ph.D. από το University of London (1979). Από το 1982 διδάσκει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ από το 1988. Επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων. Οι τρέχουσες ερευνητικές δραστηριότητές του εντοπίζονται στις περιοχές της διαχείρισης και προστασίας περιβαλλοντικών συστημάτων, διαχείρισης και σχεδιασμού ενεργειακών συστημάτων, υπολογιστικής ρευστομηχανικής και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών. Είναι εκδότης του επιστημονικού περιοδικού "Global Nest: The International Journal".

Γεννήθηκε στην Αθήνα και πήρε το δίπλωμα μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1960. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ όπου πήρε Master of Science και Ph.D. Εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας στην Ελλάδα και στη Βιομηχανία Atlas Chemical Industries στις ΗΠΑ. Από το 1975 στη διδάσκει Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.