Ολοκληρωτική δικτατορία
zoom in
19.17€ -10% 17.25€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609887120

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Τροπή

Το προκείμενο έργο αποτελεί τη γερμανική μετάφραση και τροποποίηση που έκανε ο πολΰ σημαντικός γερμανός πολιτικός επιστήμονας Καρλ Γιοακίμ Φρήντριχ (1901-1984) στην κλασική πλέον μελέτη για τον ολοκληρωτισμό, την οποία είχε γράψει το 1956 σε συνεργασία με τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι και είχε τον τίτλο "Ολοκληρωτική δικτατορία και αυταρχία". Η νέα έκδοση έγινε το 1957 και αποτελεί μια πρωτότυπη ανάλυση αυτοΰ του εντελώς νέου ιστορικού είδους αυταρχικής εξουσίας, το οποίο αναδύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και είναι γνωστό ως ολοκληρωτική δικτατορία. Ο Φρήντριχ αναλύει τα τρία ολοκληρωτικά κινήματα - κομμουνισμό, φασισμό και εθνικοσοσιαλισμό -, εξετάζοντας διεξοδικά τις ομοιότητες και τις διαφορές τους σε συνάρτηση πάντοτε με τα ιστορικά γεγονότα και με βάση τα εξής έξι κοινά ουσιαστικά χαρακτηριστικά όλων των ολοκληρωτικών δικτατοριών: μια ιδεολογία, ένα κόμμα, μια τρομοκρατική μυστική αστυνομία, ένα μονοπώλιο μετάδοσης πληροφοριών, ένα μονοπώλιο όπλων και μια κεντρικά διευθυνόμενη οικονομία.
Zbigniew Brzezinski

Zbigniew Brzezinski (Συγγραφέας)

O Zμπίγκνιου Mπρζεζίνσκι θήτευσε σύμβουλος επί θεμάτων Eθνικής Aσφάλειας στο πλευρό του προέδρου των HΠA από το 1977 έως το 1981. Eίναι σύμβουλος στο Kέντρο Στρατηγικής και Διεθνών Mελετών και καθηγητής στο μάθημα της Aμερικανικής Eξωτερικής Πολιτικής στη Σχολή Aνώτερων Διεθνών Σπουδών Paul H. Nitze, του πανεπιστημίου Johns Hopkins, στην Oυάσιγκτον. Tα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι: "Out of control", "The grand failure", "Game plan" και "Power and principle".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Carl Joachim Friedrich

Carl Joachim Friedrich (Συγγραφέας)

Ο Καρλ Γιοακίμ Φρήντριχ γεννήθηκε στη Λειψία το 1901 και πέθανε στο Λέξινγκτον ( Μασαχουσέτη ) των ΗΠΑ το 1984. Σπούδασε φιλοσοφία και φυσικές επιστήμες στα πανεπιστήμια του Μαρβούργου, της Φρανκφούρτης και της Βιέννης. Επίσης πήρε διδακτορικό στην ιστορία και την πολιτική οικονομία απότο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, όπου είχε καθηγητή τον Άλφρεντ Βέμπερ, αδελφό του Μαξ Βέμπερ. Με την άνοδο των ναζί στην εξουσία μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου είχε μια λαμπρή πανεπιστημιακή καριέρα ως καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο Φρήντριχ υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς επιστήμονες του 20ού αιώνα και ένας από τους πρωτοπόρους θεωρητικούς του ολοκληρωτισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
482
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.571 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση