The Sunset Limited
zoom in
10.00€ -32% 6.80€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608187986

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Ευρασία

Το έργο αφορά κατ΄ αρχήν, τη σύγκρουση δύο χαρακτήρων και δευτερευόντως δύο ιδεολογιών: από τη μία, ένας καθηγητής πανεπιστημίου με ξεκάθαρη σκέψη, ακέραια επιχειρήματα και δραματική παρουσία και από την άλλη, ένας αμόρφωτος πρώην κατάδικος με όπλα του τη φιλία, το φαγητό, τη φιλανθρωπία έρχεται να υπενθυμίσει στον Καθηγητή την αξία της ζωής πέρα από τη σκέψη.

Ένα λογοτεχνικό έργο στο οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας του αποδίδει τον προσδιοριστικό υπότιτλο "Ένα μυθιστόρημα σε θεατρική φόρμα" (A Novel in Dramatic Form), προκαλεί εύλογο προβληματισμό κατά τη μετάφρασή του, καθώς ήδη καταστατικά δηλώνεται το εγχείρημα συνταιριασμού δύο διαφορετικών λογοτεχνικών μορφών.

Αντώνης Πέρης (Μεταφραστής)

Ο Αντώνης Πέρης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει διάφορα διηγήματα σε περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις στα ελληνικά και στα σουηδικά. Έχει μεταφράσει φιλοσοφία, πεζογραφία και θέατρο από τα αγγλικά.

Cormac McCarthy

Cormac McCarthy (Συγγραφέας)

Ο Κόρμακ ΜακΚάρθυ γεννήθηκε το 1933 στο Τενεσί. Ήδη με το πρώτο του μυθιστόρημα, "The Orchard Keeper" (1955), κερδίζει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του Ιδρύματος Φώκνερ. Με το πέμπτο μυθιστόρημά του, "Ματωμένος μεσημβρινός" (1985), που πολλοί θεωρούν το αριστούργημά του, θα γίνει διάσημος στον κόσμο. Ακολουθεί η λεγόμενη "Τριλογία των Συνόρων", με τα μυθιστορήματα "Όλα τα όμορφα άλογα" (μτφρ. Αλέκος Μπενρουμπής, 2000), "Το πέρασμα" (μτφρ. Άννα Παπασταύρου, 2003) και "Πεδινές πολιτείες" (μτφρ. Αλέκος Μπενρουμπής, 2009). Μεγάλη επιτυχία γνωρίζουν και τα επόμενα βιβλία του, "Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους" (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, 2008) και "Ο δρόμος" (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, 2007), που έγιναν κινηματογραφικές ταινίες. Έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου, με το Βραβείο Κριτικών ΗΠΑ το 1992 ("Όλα τα όμορφα άλογα") και με το Πούλιτζερ λογοτεχνίας το 2007 ("Ο δρόμος").
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.203 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση