Στη βουνοπλαγιά της χαράς
zoom in
  • Προσωρινά μη διαθέσιμο

    Καλέστε μας για πληροφορίες

  • ISBN:

    9786188039438

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Εκδόσεις Σαΐτα

Σε μια βουνοπλαγιά μακριά από τη φασαρία της πόλης, τα έλατα μιλάνε, κάνουν φίλους τους τα ζώα και γλεντάνε. Εκεί κάπου ψηλά στέκεται όμορφο κι ένα έλατο, ο Αστρένιος, που λαμπυρίζει τη νύχτα σαν αστέρι. Έχει φίλους του τα δέντρα αλλά και τα υπόλοιπα ζωάκια του δάσους και κάθε βράδυ μαζεύονται όλοι μαζί και χαίρονται να διασκεδάζουν ο ένας πλάι στον άλλο. Μέχρι που ένας κότσυφας προμηνύει τα Χριστούγεννα. Τα έλατα γνωρίζουν τη συνήθεια των ανθρώπων να τα κόβουν για να τα στολίσουν και τρέμουν στην ιδέα.

Μακριά από τη βουνοπλαγιά, σε ένα έρημο παγωμένο ξέφωτο, μένει μόνο του ένα άλλο μοναχικό έλατο με κορμό σαν χοντρό κούτσουρο, ο Μαΐστρο. Είναι εκεί μέρα και νύχτα και παρατηρεί παγωμένο τον Αστρένιο να χαίρεται με τους φίλους του στη χαρούμενη βουνοπλαγιά. Μέχρι που η ζήλεια του θολώνει τη σκέψη και αποφασίζει να του κάνει κακό. Ένας ξυλοκόπος τότε βρίσκεται στο δρόμο του και γίνεται η αίτια να κινδυνεύσει πολύ ο Αστρένιος. Όμως στο τέλος, ένα όνειρο και η τύχη κάνει τα δυο έλατα να αγαπηθούν και να γίνουν παντοτινοί φίλοι στην αλυσίδα της φύσης.
Ένα παραμύθι που μιλάει για τη φιλία και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Για να "κατεβάσετε" δωρεάν το βιβλίο κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Ερμιόνη Κοντολαιμάκη

Ερμιόνη Κοντολαιμάκη (Εικονογράφος)


Κατερίνα Παπαφράγκου

Κατερίνα Παπαφράγκου (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Παπαφράγκου σπούδασε στην Πάτρα και δουλεύει ως δασκάλα τα τελευταία χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και πιστεύει ότι το σωστό γράψιμο είναι μια διαδικασία που δε σταματάει ποτέ. Σαν παιδί, πάντα αγαπούσε τα κλασικά παραμύθια και της άρεσε να τα φαντάζεται και να τα ζωγραφίζει. Το επάγγελμά της όμως την έκανε να ξαναθυμηθεί, σαν μεγάλη πια, την αγάπη της για τις ιστορίες φαντασίας. Από τότε γράφει τη μια ιστορία μετά την άλλη με ήρωές της τα δέντρα και τα ζώα, τους αριθμούς αλλά και αντικείμενα που μιλάνε. Όλα αυτά δηλαδή που τα παιδιά μπορούν να δουν, να αγαπήσουν και να ονειρευτούν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
eBook
Σελίδες:
34
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση