Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η θεωρία των ρόλων στο ψυχόδραμα
(Εγχειρίδιο για την ψυχοδραματική εκπαίδευση)
Συγγραφέας:   Max G. Clayton


Η θεωρία των ρόλων στο ψυχόδραμα
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σ΄ αυτούς που απασχολούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της ανάπτυξης ενός οργανισμού, των συμβούλων επιχειρήσεων, της ψυχοθεραπείας, της υγειονομικής περίθαλψης και της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικά. Σε γενικές γραμμές το βιβλίο απευθύνεται στα άτομα που προσπαθούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις καταστάσεις της ζωής και ως εκ τούτου το θεωρητικό υλικό και οι πρακτικές τεχνικές οι οποίες παρατίθενται θα βοηθήσουν ένα ευρύ φάσμα εργαζόμενων.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφει τι είναι εκπαίδευση ρόλου και παρουσιάζει σε γενικές γραμμές τη δομή της εκπαίδευσης ρόλου.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίο παραθέτει μια πραγματική συνεδρία εκπαίδευσης ρόλου με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να ενοποιήσει τη θεωρία και την πράξη.

Το τελευταίο μέρος του βιβλίου εστιάζει στη θεωρία του ρόλου και στην ανάλυση του ρόλου, στην προετοιμασία της ομάδας για μια συνεδρία εκπαίδευσης ρόλου με ένα άτομο ή, για να χρησιμοποιήσουμε διαφορετική γλώσσα, τη φάση του ζεστάματος της συνεδρίας, και αναφέρεται σε μια ή δύο άλλες τεχνικές που έχουν σχέση με την εκπαίδευση ρόλου.


Σημείωση: Εισαγωγή: Κωνσταντίνος Λέτσιος.

21χ14 εκ., 141 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.891 523 (Ψυχόδραμα)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Λέτσιος (Επιμελητής) , Κερατσώ Τσερκέζη (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-9568-18-0
ISBN (10ψήφιο): 960-9568-18-1
Βάρος: 0.237 κιλά
Εκδότης: Καλλιγράφος
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Dr Max G. Clayton γεννήθηκε στην Αυστραλία και επί σαράντα και πλέον έτη ασχολείται κυρίως με την εκπαίδευση στο ψυχόδραμα. Εκπαιδεύτηκε στο ψυχόδραμα στο Ινστιτούτο "Moreno" στο Beacon της Νέας Υόρκης και όταν επέστρεψε στην Αυστραλία, δημιούργησε την Εταιρεία Ψυχοδράματος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (Australian and Aotearoa New Zealand Psychodrama Association - AANZPA). Έγραψε πολλά βιβλία και διδάσκει το ψυχόδραμα σε πολλές χώρες όπως στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αμερική, στην Ιαπωνία, στην Ουγγαρία, στην Ολλανδία, στην Ελλάδα κ.λ.π). Μαζί με τη σύζυγό του, Christine Hosking, τα τελευταία δέκα και πλέον έτη είναι οι βασικοί συνεργάτες-συνεκπαιδευτές στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ), στην Ελλάδα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (ΡΕΡΤΟ) και το οποίο διευθύνει ο Κωνσταντίνος Λέτσιος, κλινικός ψυχολόγος, ψυχοδραματιστής και εκπαιδευτής στο ψυχόδραμα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.