Το πικραμύγδαλο
zoom in
18.00€ -10% 16.20€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604266937

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Ιωλκός

`Είμαι σχιζοφρενής και με τη βούλα. Ναι. Αυτός είμαι για σένα, βρόμικε μπάτσε! Αυτός είμαι για όλο τον κόσμο`.
Έτσι, ξεκινάει η εξιστόρηση ενός φρενοβλαβούς για ένα φόνο. Μια δραματική εξιστόρηση για να αποδείξει την αθωότητα ενός δυστυχισμένου μυαλού. Ένας πρωτάρης ιατρός φτάνει στην ακριτική πολιτεία Ορεινό με το νυχτερινό τρένο. Στο άγνωστο πουθενά, μια σουρεαλιστική πόλη χωρίς ρολόγια. Μια πόλη όπου όλοι οι δρόμοι καταλήγουν σε βραχώδη αδιέξοδα. Εκεί που το φεγγάρι και τα άστρα έχουν αναποδογυρίσει και η γη καλύπτει τον ουρανό. Όλα ανάποδα. Όπως το διπλοανεστραμμένο είδωλο του αντικειμένου στον αμφιβληστροειδή του οφθαλμού. Όμως, το ανάποδο του ανάποδα είναι το ίσιο.
`Τώρα μήπως είσαι εσύ ο τρελός, γιατρέ μου;`.
Καθώς ο μίτος ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια ενός παρανοϊκού -του κατηγορουμένου- το παρελθόν μπερδεύεται με το παρόν, η τρέλα με τη λογική , ο ιατρός με τον ασθενή, η κοινωνική ευταξία με την επανάσταση, το πάθος με το μίσος, η φιλία με την προδοσία. Με όχημα το δίδυμο ιατρού-ψυχωσικού, η ιστορία πραγματεύεται με αισθητικό τρόπο την ανθρώπινη απορία στο προαιώνιο ερώτημα `τι αξίζει περισσότερο στον κόσμο;`.
Σκοτεινοί πόθοι, απαγορευμένοι έρωτες, θαμμένα μυστικά, απιστίες. Και συνάμα, πηγαία, αγωνιώδης αναζήτηση του σκοπού, ενός σκοπού. Της ανθρώπινης ευτυχίας. Αναζήτηση της ψυχής. Που; Μα φυσικά στις κολάσεις των ηρώων μας. Στα διλήμματα που δίνουν ώθηση. Καταστροφική ή δημιουργική...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μιχαήλ - Αλέξανδρος Μαλαχιάς

Μιχαήλ - Αλέξανδρος Μαλαχιάς (Συγγραφέας)

Ο Μιχαήλ - Αλέξανδρος Σ. Μαλαχιάς γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής το 1982 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αγία Παρασκευή. Αποφοίτησε αριστούχος από τα Εκπαιδευτήρια "Κωστέα-Γείτονα" το 1999 για να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ορκίστηκε ιατρός το 2005 και εν συνεχεία άσκησε το λειτούργημα ως αγροτικός ιατρός στην Ικαρία, ασκούμενος χειρουργός στην Κυπαρισσία και ορθοπεδικός στην Τρίπολη. Κατόπιν, υπηρέτησε ως οπλίτης ιατρός στη Βόρειο Δωδεκάνησο και πλέον εργάζεται στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου "Αγία Όλγα". Παράλληλα με τις ιατρικές υποχρεώσεις του, το Δεκέμβριο του 2006 έλαβε, επιτυχώς, μέρος σε κατατακτήριες εξετάσεις για εισαγωγή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής Αθηνών. Αποφοίτησε από το εν λόγω τμήμα το φθινόπωρο του 2011 και εν συνεχεία επέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση και συγγραφή πολυάριθμων ιατρικών μελετών σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά. "Το πικραμύγδαλο" (εκδόσεις Ιωλκός, 2012) αποτέλεσε το πρώτο του μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
507
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.67 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση