Με τα παιδιά για τα παιδιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Με τα παιδιά για τα παιδιά

Ένας ύμνος για τα παιδιά μέσα από τα μάτια ενός υποστηρικτή τους με οδηγό τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Παιδιών

Ηλίας Ν. Λυμπέρης

22.89€ -10% 20.60€

Πορνεία, εκμετάλλευση, κακοποίηση, παραμέληση, πείνα, φτώχεια, οικολογική καταστροφή.. Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παιδιού σε όλο τον κόσμο, αλλά και οι προσπάθειες εκατομμυρίων πολιτών για την υπεράσπισή τους, μαζί με προτάσεις για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά ξεδιπλώνονται μέσα από τα μάτια του συγγραφέα Ηλία Λυμπέρη, Γενικού Διευθυντή της UNICEF στην Ελλάδα.
Μέσα από προσωπικές εμπειρίες, ο συγγραφέας περιγράφει με απλά λόγια τα δικαιώματα των παιδιών και τις παραβιάσεις τους, σε κείμενα που διαβάζονται απνευστί, στο σπίτι, σε διαδρομές στην πόλη, αλλά και στο σχολείο, όπου μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ένας ύμνος για τα παιδιά μέσα από τα μάτια ενός υποστηρικτή τους, με οδηγό τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπως επικυρώθηκε από το ελληνικό κράτος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ηλίας Ν. Λυμπέρης

Ηλίας Ν. Λυμπέρης (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Λυμπέρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πατήσια. Αποφοίτησε από το 22ο Λύκειο Γκράβας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κάτοχος Μάστερ του Πανεπιστημίου Βρυξελλών στα Οικονομικά της Ανάπτυξης. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Από το 1988 υπηρετεί στη UNICEF ως Διευθυντής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη. Από το 2006 έχει αναλάβει και τον τομέα της Συνηγ ορίας και του Εθελοντισμού προς όφελος των παιδιών. Από το 2003 έως σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων με σημαντική συμβολή και προσφορά για τα παιδιά της Αθήνας. Το Φεβρουάριο του 2002 επανεξελέγη Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη των 37 Εθνικών επιτροπών της UNICEF στα βιομηχανικά κράτη. Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε περισσότερες από 75 συναντήσεις στο εξωτερικό με θέματα σχετικά με την Εκπαίδευση για την Ανάπτυξη, την επικοινωνία σε σχέση με τον αναπτυσσόμενο κόσμο, την εξεύρεση πόρων για μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Εισήγαγε το θεσμό του Ραδιομαραθωνίου και του Τηλεμαραθωνίου στην Ελλάδα, προ 15ετίας, για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την εξεύρεση πόρων για προγράμματα κοινωνικής πολιτικής. Σχεδίασε το πρόγραμμα ψυχολογικής και υλικής υποστήριξης της UNICEF για τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών της Αθήνας μετά το σεισμό του 1999. Σχεδίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Τα σχολεία υπερασπιστές των παιδιών" και "Τα παιδιά γράφουν & ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους", τα οποία αναγνωρίστηκαν από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού της Γενεύης, ως τα καλύτερα που εφαρμόζει η Ελλάδα για την προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση δραστηριοτήτων και εκθέσεων για τα παιδιά, όπως: "Το Παιδί & το Γέλιο", "Τα Δικαιώματα των Παιδιών", "Το Παιδί και το Περιβάλλον" κ.ά. Eκδίδει το περιοδικό "UNICEF & Κόσμος", που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Στελεχών Επικοινωνίας και τ. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μονεμβασιώτικου Πολιτιστικού Ομίλου για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.76 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση