Αλλαγή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αλλαγή

Η επιλογή που καθορίζει την επιτυχία

Σταύρος Μπαρούτας

Σε ένα περιβάλλον ασταθές με την αβεβαιότητα να πλανάται ολοένα και περισσότερο στην σκέψη των πολιτών, ο δρόμος που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση, φαντάζει δυσκολότερος και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ανέφικτος. Οι αλλαγές που βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως είναι τόσο ραγδαίες, έτσι ώστε και οι πιο αισιόδοξες φωνές καλύπτονται ξεκάθαρα από ένα πέπλο απαισιοδοξίας και κατήφειας. Όχι βεβαίως άδικα.
Εφαρμόζονται πολιτικές -σύγκλησης τις ονομάζουν- που θεωρούνται μονόδρομος, για μια βιώσιμη οικονομική πολιτική, καταδυναστεύοντας ωστόσο τις περισσότερες φορές, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων κυρίως, με αποτέλεσμα την οικονομική δυστοκία των νοικοκυριών και την επιδείνωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Όροι όπως `ευελιξία`, `επαναδιαπραγμάτευση μισθών και ημερομισθίων`, `ανεργία`, `αθέτηση υποχρεώσεων`, `αβεβαιότητα`, βρίσκονται στο καθημερινό λεξιλόγιό μας και βασανίζουν την σκέψη μας.
Ωστόσο, πάντα υπάρχει η ελπίδα και οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν τον κόσμο σε αυτήν. Τα όρια που τίθενται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές μπορούν κατά κάποιο τρόπο να ξεπεραστούν, εάν και εφόσον, εμείς οι ίδιο το πιστέψουμε. Εάν με λίγα λόγια μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, την συμπεριφορά μας και την στάση μας απέναντι στα πράγματα και να καταργήσουμε δεδομένα, που θεωρούνταν τρόπος ζωής μέχρι πρότινος. Η λέξη κλειδί λοιπόν, είναι η `αλλαγή`. Μια έννοια τόσο παρεξηγημένη, αλλά και τόσο εύηχη, που στο άκουσμά της εμπνεύστηκαν πολίτες, την υιοθέτησαν ηγέτες και έγιναν κοινωνοί της, με απώτερο σκοπό την βελτίωση των συνθηκών των ανθρώπων.
Με την έννοια της αλλαγής λοιπόν πραγματεύεται και το συγκεκριμένο βιβλίο, πράγμα καθόλου εύκολο αναντίρρητα, καθώς χρειάζονται ολόκληροι τόμοι για να αναλυθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο. Μολαταύτα, επιχειρείται μια επισκοπική ανάλυση του φαινομένου της αλλαγής, όχι τόσο σε επιστημονικό επίπεδο -αν και αναλύονται κάποιες έννοιες, έστω και ακροθιγώς -, όσο στα πλαίσια μιας επιχείρησης και του ιδιωτικού εν γένει τομέα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σταύρος Μπαρούτας

Σταύρος Μπαρούτας (Συγγραφέας)

Ο Σταύρος Μπαρούτας σπούδασε μάρκετινγκ, στρατηγική και ηγεσία σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι μέλος (Faculty of CMI) στο Chartered Management Institute της Αγγλίας και πιστοποιημένος από αυτό, στο μάνατζμεντ (CMgr) σε θέματα Αλλαγής και Ηγεσίας (Managing change, Leading people). Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις σε διαφορετικές θέσεις και σήμερα είναι υπεύθυνος του τμήματος πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Κυκλοφορούν τα βιβλία του: Η Ηγεσία Σήμερα, Ηγεσία και Αλλαγή, Σύγκρουση και Ηθική, Μάνατζμεντ και Ηγεσία, Αλλαγή, Τα Μυστικά για Αποτελεσματικό Μάνατζμεντ. Τον ελεύθερο χρόνο του, πέρα από το να βρίσκεται με την οικογένειά του, διδάσκει Ηγεσία και Μάνατζμεντ σε ξένα πανεπιστήμια ή παραρτήματα αυτών.

Περισσότερα για τον συγγραφέα μπορείτε να διαβάσετε στην προσωπική του ιστοσελίδα www.baroutas.com


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
79
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.149 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση