Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Όψεις της διοικητικής οργάνωσης του κράτους μετά τον Καλλικράτη
Συγγραφέας:   Μιχάλης Ν. Πικραμένος


Όψεις της διοικητικής οργάνωσης του κράτους μετά τον Καλλικράτη
Η ανά χείρας μονογραφία αναφέρεται στη διοικητική οργάνωση του Κράτους μετά τον Καλλικράτη. Η διοικητική οργάνωση του Κράτους ως νομικού προσώπου με συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες, διαρθρώνεται στον θεμελιώδη κανόνα, συγκέντρωση-αποκέντρωση. Μέσα στο πλαίσιο αυτό της διοικητικής οργάνωσης του Κράτους υφίστανται αφενός τα κεντρικά όργανα του Κράτους, οι αρμοδιότητες των οποίων εκτείνονται σε ολόκληρη την επικράτεια και αφετέρου τα αποκεντρωμένα κρατικά όργανα που ασκούν τις αρμοδιότητές τους σε τμήματα της επικράτειας στα οποία διαιρείται η χώρα από τον νομοθέτη με βάση ορισμένα κριτήρια. Το έργο πραγματεύεται τα όρια του νομοθέτη κατά τη συγκρότηση, οργάνωση και λειτουργία των ΟΤΑ μετά τον Καλλικράτη, ενόψει του άρθρου 102 Συντ. Εξετάζεται η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διοικητική οργάνωση του Κράτους που διέπλασε κανόνες, ερμηνεύοντας το άρθρο 102 Συντ., οι οποίοι συνθέτουν το βασικό περίγραμμα εντός του οποίου οφείλει να κινείται ο νομοθέτης κατά τη διαρρύθμιση του οργανωτικού σχήματος των ΟΤΑ, των αρμοδιοτήτων που τους αναθέτει, της μεταφοράς προσωπικού, καθώς και των υποχρεώσεων της Πολιτείας για την οικονομική τους ενίσχυση με βάση τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες.

184 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342.02 (Διοικητικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-562-041-7
ISBN (10ψήφιο): 960-562-041-3
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχ. Ν. Πικραμένος είναι Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και διδάκτορας Π.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Συγκριτικό Δημόσιο Δίκαιο και στη συγκριτική νομολογία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Διδάσκει ειδικά θέματα Συνταγματικού Δικαίου στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Διετέλεσε συνεργάτης στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού (1996-1999). Πρόεδρος ομάδος εργασίας Υπουργείου Δικαιοσύνης για την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.