Η βία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η βία

Το τέλος της ελληνικής εξαίρεσης. Η ιδεολογική συνιστώσα της βίας. Αναζητώντας την εξιλέωση. Μια βία όχι και τόσο πολιτική. Ισοδύναμοι κίνδυνοι

Συλλογικό έργο

Τάσος Παππάς

Μιχάλης Μητσός

12.00€ -27% 8.76€
Η Ξένια Κουναλάκη γράφει για τα αίτια ανόδου της Χρυσής Αυγής, τη συζήτηση περί απαγόρευσης του κόμματος, τη θεωρία των άκρων και την ανάγκη να γίνει μόδα ο αντιφασισμός. Ο Πάσχος Μανδραβέλης γράφει για την ιδεολογική συνιστώσα της βίας και πώς αμβλύνθηκαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας από τη διάχυτη ανομία, κατάληξη της οποίας είναι οι βιαιοπραγίες. Ο Μιχάλης Μητσός διερωτάται μήπως τα στοιχεία που λείπουν από την ελληνική κοινωνία, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της βίας, είναι η συγγνώμη, η εξιλέωση και η κάθαρση. Η Τζίνα Μοσχολιού γράφει για τις βίαιες εξεγέρσεις των τελευταίων ετών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το hate speech, κι αναρωτιέται αν είναι πολιτική η διάχυτη βία που παρατηρείται σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Ο Τάσος Παππάς γράφει για τη θεωρία των άκρων, τη σχέση της Αριστεράς με τη βία, και τους ισοδύναμους κινδύνους.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάσος Παππάς

Τάσος Παππάς (Συγγραφέας)

Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου. Δημοσιογραφεί από το 1984. Είναι πολιτικός συντάκτης στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", αρχισυντάκτης στον "Αθήνα 9,84" και συνεργάτης του περιοδικού "Διαβάζω". Βιβλία του είναι: "Η χίμαιρα της μεγάλης Αριστεράς" Δελφίνι 1993, "Ελλάδα-Τουρκία μια προαιώνια διαμάχη" Ελληνικά Γράμματα 1998, "Ορθόδοξος καισαροπαπισμός" Κάκτος 2001, "17 Νοέμβρη: Από το μύθο στην πραγματικότητα" Ελληνικά Γράμματα 2002, "Το Πασόκ του μέλλοντός τους" Πόλις 2004, "Ποια Αριστερά, ποια Δεξιά" Πόλις 2006. Έχει συμμετάσχει στις συλλογές: "Τ.V.: Η μεγάλη αδερφή", Δελφίνι, "Εκεί, γύρω στα σαράντα" Ελληνικά Γράμματα, "Μπιν Λάντεν" Κάκτος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Μητσός

Μιχάλης Μητσός (Συγγραφέας)

O Μιχάλης Μητσός γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1988, εργάζεται στο διεθνές τμήμα της εφημερίδας "Τα Νέα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ξένια Κουναλάκη (Συγγραφέας)

Η Ξένια Κουναλάκη γεννήθηκε το 1971 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αρχισυντάκτρια διεθνών ειδήσεων και τακτική αρθρογράφος στην "Καθημερινή".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάσχος Mανδραβέλης (Συγγραφέας)

O Πάσχος Mανδραβέλης γεννήθηκε το 1963 στην Kοζάνη. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο New School for Social Research. Από το 1982, εργάζεται σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Καθημερινή. Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, το βιβλίο "Ασκήσεις φιλελευθερισμού. Αναζητώντας πολιτικές προϋποθέσεις" (εκδ. Τυπωθήτω).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τζίνα Μοσχολιού (Συγγραφέας)

Η Τζίνα Μοσχολιού γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε ραδιόφωνα και περιοδικά στη Θεσσαλονίκη, και σήμερα εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
182
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.297 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση