Αρχαίοι Έλληνες ιστοριογράφοι Α΄ γενικού λυκείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρχαίοι Έλληνες ιστοριογράφοι Α΄ γενικού λυκείου

Συλλογικό έργο

Κική Διαλησμά

Γερ. Δ. Χρυσάφης

Το εγχειρίδιο "Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι (Α΄ Λυκείου)" στοχεύει να εξοικειώσει τους μαθητές με κείμενα που ανήκουν στο γραμματειακό γένος της αρχαιοελληνικής ιστοριογραφίας, και ειδικότερα με το έργο δύο κορυφαίων εκπροσώπων της, του Θουκυδίδη και του Ξενοφώντα. Για τον σκοπό αυτό ανθολογούνται κείμενα από τα εξής έργα:
- το Β΄ βιβλίο των "Ελληνικών" του Ξενοφώντα,
- τον "Αγησίλαο" του Ξενοφώντα,
- τα "Κερκυραϊκά" του Α΄ και Γ΄ βιβλίου των "Ιστοριών" του Θουκυδίδη,
- τα "Σικελικά" του Ζ΄ και Η΄ βιβλίου των "Ιστοριών" του Θουκυδίδη.

Τα αποσπάσματα από το έργο του Θουκυδίδη και τα "Ελληνικά" του Ξενοφώντα αφορούν σημαντικά γεγονότα του Πελοποννησιακού Πολέμου, την περίοδο των Τριάκοντα τυράννων και την τελική αποκατάσταση της αθηναϊκής δημοκρατίας. Στον "Αγησίλαο" του Ξενοφώντα εγκωμιάζεται μια σημαντική προσωπικότητα της Σπάρτης, δίνονται όμως παράλληλα και τα γεγονότα της περιόδου μετά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, στα οποία ο Αγησίλαος πρωταγωνίστησε.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κική Διαλησμά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γερ. Δ. Χρυσάφης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άρης Α. Δρουκόπουλος

Άρης Α. Δρουκόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Άρης Α. Δρουκόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε, επί πολλά χρόνια, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει φιλολογικές μελέτες σε διάφορα περιοδικά ("Υδρία", "Παράθυρο", "Εντευκτήριο", "Γιατί"), καθώς και μελέτες με θέμα τη διδασκαλία των αρχαίων και των νέων ελληνικών στο περιοδικό "Νέα Παιδεία", κ.ά.. Έχει συγγράψει τις μελέτες: "Ένα υποθετικό Αναγνωστικό Λογοτεχνίας με κείμενα του Γιώργου Ιωάννου" ("Νέα Παιδεία"), "Το ύφος του Γιώργου Ιωάννου" ("Γιατί"), και τη μονογραφία "Γιώργος Ιωάννου: ένας οδηγός για την ανάγνωση του έργου του" (εκδ. "Ειρμός", 1992).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευαγγελία Κουτρουμπέλη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
436
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.732 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση