Με διαβατήριο το ψέμα
zoom in

Η δεκαεπτάχρονη Μερόπη, βάζει στοίχημα με τη φίλη της πως θα παντρέψει μια άχαρη γεροντοκόρη με έναν μεγιστάνα και το καταφέρνει μέσα από μια σειρά γράμματα. Κερδίζει το στοίχημα, αλλά δεν χαίρεται καθόλου γι` αυτό.
Χάρη στο ψέμα της Μερόπης, μαθαίνουμε τις ιστορίες κι άλλων ανθρώπων και ταξιδεύουμε σε διάφορες χώρες και χρονικές περιόδους. Αυτή δεν είναι μια ιστορία αστυνομική, έχει, όμως, φόνους. Είναι μια ιστορία που έχει μέσα ψέμα αλλά και αλήθειες που καίνε. Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι η ζωή γράφει τα πιο παράξενα και ευφάνταστα σενάρια.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σάσα Μανέττα

Σάσα Μανέττα (Συγγραφέας)

Η Σάσα Μανέττα γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς. Απόφοιτος λυκείου. Σπουδές σκηνογραφίας στη Σχολή Σταυράκου και υποκριτικής θεάτρου στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση "Φωνάζει ο κλέφτης" του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο. Κατόπιν εξετάσεων προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α΄ Βραβείο. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο "Ο Άλλος Δίδυμος" (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ. Το άλλο βιβλίο "Μοναξιά είναι...", με σκίτσα και πεζό λόγο, εκδόθηκε στον εκδοτικό οίκο Όμβρος
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.391 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση