Επιστημονικές εργασίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επιστημονικές εργασίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Προπτυχιακές εργασίες (εργασίες προόδου), πτυχιακές, μεταπτυχιακές (διπλωματικές, διατριβές)

Συλλογικό έργο

Μιχάλης Γ. Μερακλής

Αλέξανδρος Σαχινίδης

14.00€ -10% 12.60€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604680481

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Σιδέρη Μιχάλη

Τα μυστικά μιας καλογραμμένης εργασίας περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό το βιβλίο. Στόχος του είναι η κάλυψη των κενών των σύγχρονων Ελλήνων φοιτητών ως προς τη μεθοδολογία και την επιστημονική δεοντολογία στη συγγραφή προπτυχιακών, πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, αλλά και διδακτορικών διατριβών.
Στα άρθρα που περιλαμβάνονται δίνονται ορισμένα παραδείγματα μεθοδολογίας της έρευνας σε διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς, ενώ παράλληλα επεξηγούνται τα βασικά σημεία της έρευνας. Η συγγραφή τους έγινε από γνωστούς, καταξιωμένους καθηγητές και νέους επιστήμονες, οι οποίοι εξηγούν τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει κάθε ακαδημαϊκός ερευνητής, ώστε να αφουγκραστεί την ίδια την έννοια της έρευνας, θέτοντας παράλληλα τα σωστά θεμέλια για να επιτύχει το σκοπό του.
Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην αναζήτηση θέματος, χρησιμοποιώντας ως αρχικό σας οδηγό τη βιβλιογραφική ανασκόπηση. Τα καλά θέματα και ιδέες για πτυχιακές εργασίες είναι απόρροια γνώσης υπαρχόντων θεωριών, επαγγελματικής εμπειρίας και γνώσης αποτελεσμάτων προηγούμενων ερευνών στο γνωστικό αντικείμενο ενδιαφέροντος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος του ερευνητή είναι να επικοινωνήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη νέα γνώση στους άλλους.
Η ανάλυση της έρευνας, η μεθοδολογία, η τήρηση συγκεκριμένων απαραίτητων κανόνων, η ανάδειξη καινοτόμων στοιχείων πάνω στο γνωστικό σας αντικείμενο, η απόκτηση μιας βαθύτερης γνώσης όσο προχωράει η έρευνα, θα σας εξασφαλίσουν την επιτυχία.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Γ. Μερακλής (Συγγραφέας)

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαογράφος και φιλόλογος Μ. Γ. Μερακλής γεννήθηκε το 1932 στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γοτίγγης της Γερμανίας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Το 1975 εξελέγη τακτικός καθηγητής λαογραφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του οποίου διετέλεσε και πρύτανης (1981-1982). Στο χρονικό διάστημα 1990-1999 δίδαξε το ίδιο αντικείμενο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ύστερα από μετάκληση. Είναι προεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και χρημάτισε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Έχει εκδώσει βιβλια αναφερόμενα στη λαογραφία και τη (νεοελληνική κατεξοχήν) φιλολογία και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σχετικά με τα δύο αυτά αντικείμενα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Σαχινίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Ι. Φίλιας

Βασίλης Ι. Φίλιας (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Φίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου 1927. Διπλωματούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος Θεωρητικών Οικονομικών Πανεπιστημίου Μονάχου, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αμβούργου, διετέλεσε επί σειρά ετών καθηγητής κοινωνιολογίας Παντείου, Πρόεδρος του τμήματος Κοινωνιολογίας και Πρύτανης ΠΑΣΠΕ. Ακόμη, υπήρξε Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και Πρόεδρος του ΔΣ της ολυμπιακής αεροπορίας. Ήταν συνεκδότης των περιοδικών "Νέα Οικονομία", "Κοινωνία και Οικονομία" και "Ο Σοσιαλισμός του Μέλλοντος". Κατά τη δικτατορία του 1967 συνίδρυσε την αντιστασιακή οργάνωση "Δημοκρατική Άμυνα" - φυλακίστηκε επί 5,5 έτη. Από το 1974 έως το 1990 δημοσίευσε πλήθος άρθρων στις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία", "Πρώτη" και "Έθνος". Έφυγε από τη ζωή στις 13 Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 91 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Γ. Βαρβούνης

Μανόλης Γ. Βαρβούνης (Συγγραφέας)

Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Χριστοδουλάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Α. Γέμτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Βιταντζάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Π. Μπλέσιος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεράσιμος Σταύρακας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Σιγαλός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αμαλία Κατερέλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Γανίμας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Σ. Άνθη

Μαρία Σ. Άνθη (Επιμέλεια)

Η Μαρία Σ. Άνθη γεννήθηκε στη Βόννη της Γερμανίας. Διδάχθηκε τα Ελληνικά και τα Γερμανικά στα σχολεία του Hagen και του Gevelsberg, στο κρατίδιο της Δυτικής Ρηνανίας. Είναι δημοσιογράφος και Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Ελλάδος (Ε.Σ.Η.Ε.Α) και πρώην Μέλος της Ένωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ). Είναι απόφοιτη του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και της Σχολής ΝΕΛΕ. Επιπλέον - Φοίτηση στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Επί σειρά ετών παρουσίαζε τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY. Έχει συνεργαστεί με το πρώην Κανάλι 5 και μετέπειτα ALTER για το δελτίο Ειδήσεων και την πρωινή ζώνη καθώς και με τον τηλεοπτικό σταθμό SEVEN. Υπήρξε δημοσιογράφος στα περιοδικά επικοινωνίας "Σύγχρονη Διαφήμιση" και "Marketing Report", των Ιστορικών εκδόσεων "Γ.Σ. Μπαρμπερόπουλος" έχοντας παράλληλα τη γενική επιμέλεια των περιοδικών αυτών. Έχει εξειδίκευση στην επικοινωνία, δημοσιεύοντας πολλές έρευνες και αφιερώματα με αντικείμενο την προβολή, την προώθηση και τη διαφήμιση καταναλωτικών προϊόντων μεγάλων Βιομηχανιών και Πολυεθνικών εταιρειών. Έχει συνεργασθεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες και εκπαιδευτήρια Ελληνικών και Ξένων συμφερόντων, πάνω στον τομέα της επικοινωνίας, άλλοτε ως εισηγήτρια και άλλοτε ως υπεύθυνη Τύπου. Επί σειρά ετών συνεργάζεται με οικονομικές εφημερίδες και ειδικά περιοδικά. Είναι διευθύντρια σύνταξης στο επιστημονικό έντυπο "Χοροστάσι", το οποίο αναφέρεται στον πολιτισμό και την παράδοση ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με τον BLUE SKY. Παράλληλα είναι δημοσιογράφος στο νέο Who is Who στην Ελλάδα, έχοντας στο ενεργητικό της αμέτρητες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων εντός και εκτός Ελλάδος. Μέχρι σήμερα παραμένει βασικό στέλεχος εμπορικής επικοινωνίας και media μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων. Διδάσκει Εφαρμοσμένη Επικοινωνία σε Κολέγια, ξένα πανεπιστήμια και Ιδιωτικά ΙΕΚ.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.478 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση