Ημερολόγιο 2013: Μαγιακόφσκι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ημερολόγιο 2013: Μαγιακόφσκι

15.00€ -28% 10.80€

Σύμφωνα με την παράδοσή μας -με την οποία εκδίδουμε κάθε χρόνο ένα ημερολόγιο αφιερωμένο σε έναν λογοτέχνη από τους Μεγάλους Κλασικούς της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, με σκοπό να φέρουμε το αναγνωστικό κοινό σε μια πρώτη επαφή με τον εκάστοτε λογοτέχνη- κυκλοφορούμε και φέτος το ημερολόγιο μας με θέμα τον Βλαδίμηρο Μαγιακόφσκι, έναν από τους σημαντικότερους Ρώσους ποιητές της σύγχρονης εποχής. Εμπλουτισμένο με αποσπάσματα ποιημάτων του, σύντομο εισαγωγικό σημείωμα για τη ζωή και το έργο του, χρονολόγιο, εργογραφία και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αυτή η έκδοση δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να τον θυμηθούν οι μυημένοι, αλλά και να τον γνωρίσουν οι αμύητοι.

"Είναι ανάγκη να κατανοηθεί καλύτερα ότι αυτός ο ασυνήθιστος ποιητής κι άνθρωπος είναι όλος έντονες ακρότητες και αποτελεί μια ανεπανάληπτη δημιουργική σύνθεση, κάτι που σε μια στιγμή φτιάχτηκε και δεν ξαναϋπήρξε [...]

Ένας δημιουργός φανατισμένος με το αύριο, με παράτολμα ανοίγματα σ’ έναν καινούργιο αχρησιμοποίητο λόγο".

(Μήτσος Αλεξανδρόπουλος, Μαγιακόφσκι "Τα Εύκολα και τα Δύσκολα")

Sonia Ilinskaya

Sonia Ilinskaya (Επιμέλεια)

Η Σόνια Ιλίνσκαγια γεννήθηκε το 1938 στη Μόσχα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με παράλληλη ειδίκευση στη νεοελληνική και τη ρωσική φιλολογία. Ασχολήθηκε με τη διάδοση -μελέτη και μετάφραση- της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Έχει εκλεγεί τακτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της ΕΣΣΔ ως κριτικός και μεταφράστρια της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας. Το 1971 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα Συμβολή στη μελέτη της μεταπολεμικής ποίησης στην Ελλάδα. Η μοίρα μιας γενιάς. Μέχρι το 1938 υπήρξε ερευνήτρια του Ινστιτούτου Σλαβικών και Βαλκανικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ. Το 1983, για οικογενειακούς λόγους (από το 1959 είναι παντρεμένη με τον Έλληνα πεζογράφο Μήτσο Αλεξανδρόπουλο), εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι καθηγήτρια της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Ημερολόγιο
Σελίδες:
384
Διαστάσεις:
16x12
Βάρος:
0.386 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση