Αποστολή ...το τίμημα
zoom in
17.92€ -10% 16.13€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608360839

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Επτάλοφος

Εκ πρώτης όψεως, η διήγηση αφορά την πορεία του συγγραφέα μέσα στον κόσμο της Ιατρικής και ειδικότερα των μεταμοσχεύσεων. Στη ουσία, εξιστορεί την αποστολή που από την παιδική ηλικία προσδιόρισε η οικογενειακή -επτανησιακή- παράδοση, η οποία υπαγόρευε τη διάκριση, αλλά μέσω της προσφοράς.
Μοιραία, η προσπάθεια τον οδηγεί μακριά από την Ελλάδα και τις αδιέξοδες δεκαετίες του `60 και του `70.
Μετοικεσία, λοιπόν, στην Αμερική, αγώνας για επιβίωση και τελική επικράτηση. Επιστροφή αργότερα, σαν μετοικεσία κι αυτή, με απρόσμενες εξελίξεις, αλλά και με εκπλήρωση της αποστολής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πέτρος Α. Αλιβιζάτος

Πέτρος Α. Αλιβιζάτος (Συγγραφέας)

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοιτά στο Πειραματικό Σχολείο και στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ασκείται στη Χειρουργική στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Πολυκλινική Αθηνών και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Μετεκπαιδεύεται για τρία χρόνια στην Αμερική και επιστρέφει στην Ελλάδα, απ΄ όπου ξαναφεύγει σύντομα λόγω ρήξης με το τότε ιατρικό κατεστημένο. Στα επόμενα είκοσι χρόνια εργάζεται στην αλλοδαπή, μαθητευόμενος στον "πατέρα" των μεταμοσχεύσεων καρδιάς Richard Lower και στον "Λεονάρντο ντα Βίντσι" της χειρουργικής, Sir Magdi Yacoub. Ιδρύει δύο Μεταμοσχευτικά Προγράμματα -καρδιάς και πνευμόνων- στο Τέξας. Επιστρέφει στην Ελλάδα για να δημιουργήσει Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με αποτελέσματα που υπερβαίνουν τις διεθνείς επιτεύξεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
416
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.78 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση