Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στατιστική και μεθοδολογία έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες
Συγγραφέας:   Σοφία Δ. Αναστασιάδου


Offer
Η έρευνα, και ιδίως η εκπαιδευτική έρευνα, είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί χωρίς στατιστικές τεχνικές, οι οποίες προσφέρουν ουσιαστικά την απόδειξη, την επιβεβαίωση των ερευνητικών πορισμάτων.

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να καταστήσει τη στατιστική πιο κατανοητή και φιλική. Παρουσιάζει τις βασικές έννοιες της έρευνας και την εφαρμογή τους με τη βοήθεια στατιστικών μεθόδων. Για κάθε στατιστική τεχνική αναφέρονται οι παραδοχές και οι προϋποθέσεις του ελέγχου. Σε κάθε κεφάλαιο χρησιμοποιείται ένα παράδειγμα εκπαιδευτικού θέματος για την εξοικείωση του αναγνώστη με τις στατιστικές τεχνικές, ακολουθούνται διεξοδικά όλα τα βήματα της ανάλυσης και παρουσιάζεται η ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Ένα εγχειρίδιο χρήσιμο που καθιστά τη στατιστική προσπελάσιμη σε φοιτητές και ερευνητές από το χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και της εκπαίδευσης, καλύπτοντας ένα κενό στη βιβλιογραφία.

24χ17 εκ., 227 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική), 300.1 (Κοινωνικές επιστήμες - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-218-778-4
ISBN (10ψήφιο): 960-218-778-6
Βάρος: 0.41 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
19.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Σοφία Δ. Αναστασιάδου είναι επίκουρη καθηγήτρια Στατιστικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Διδάσκει Στατιστική και Μεθοδολογία Έρευνας των Κοινωνικών Επιστημών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση δεδομένων, τη συνεπαγωγική στατιστική ανάλυση, τα μοντέλα δομικών εξισώσεων (SEM), την πολυδιάστατη στατιστική ανάλυση και τις ποιοτικές και ποσοτικές μεθόδους έρευνας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.