Η ευτυχία μέσα στο έγκλημα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ευτυχία μέσα στο έγκλημα

Jules Barbey D΄ Aurevilly

6.36€ -10% 5.72€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602833506

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Ροές

`Δεν μπορεί να ζωγραφίσει χάνεις την ευτυχία, αυτή τη διάχυση μιας ζωής ανώτερης μέσα στην κανονική ζωή, όπως δεν μπορεί να ζωγραφίσει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στις φλέβες. Διαπιστώνει βέβαια, από τους χτύπους στις αρτηρίες, ότι το αίμα κυκλοφορεί, και έτσι διαπιστώνω την ευτυχία αυτών των δύο ανθρώπων... αυτή την ακατανόητη ευτυχία που το σφυγμό της τον ψηλαφώ τόσα χρόνια τώρα`.
Ο γιατρός Τορτύ ξεδιπλώνει το χρονικό του έρωτα, του εγκλήματος και της εκπληκτικής ευτυχίας της ωραίας ξιφομάχου Ωτκλαίρ Στασσέν και του κόμη ντε Σαβινιύ.
`Η Ευτυχία μέσα στο έγκλημα`, `αληθινή` ιστορία κατά τον Ωρεβιγύ, συνυφαίνει, με τη μορφή διπλής αφήγησης, το μυστήριο με την περιπέτεια, την ψυχολογική παρατήρηση και τον φιλοσοφικό λόγο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δέσποινα Σαραφείδου (Μεταφραστής)


Jules Barbey D΄ Aurevilly

Jules Barbey D΄ Aurevilly (Συγγραφέας)

Ο Ζυλ Μπαρμπέ ντ΄ Ωρεβιγύ γεννήθηκε το 1811 στο Σαιν-Σοβέρ της Νορμανδίας και πέθανε το 1889 στο Παρίσι. Ήταν θιασώτης της ηδονολατρείας του 18ου αιώνα, τον οποίο άλλωστε εκθειάζει αμέτρητες φορές μέσα στο βιβλίο του και στο έργο του γενικότερα. Στα νιάτα του έζησε σύμφωνα με αυτά τα "πρότυπα" και ως λογοτέχνης προσπάθησε με θέρμη να εμβαθύνει στις περιοχές του αλλόκοτου, του μυστηριώδους και του σατανικού, χωρίς πάντως αυτό να τον εμποδίσει να παραμείνει... φανατικός καθολικός (την εποχή που εκδόθηκε το "Μια παλιά ερωμένη" ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας Le monde catholique). Ο Μπαρμπέ ήταν επίσης λάτρης του μοναρχικού καθεστώτος και μεγάλος πολέμιος των αρχών της γαλλικής επανάστασης και του Ναπολέοντα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
172
Διαστάσεις:
16x11
Βάρος:
0.164 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση