Το τίμημα της ανισότητας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τίμημα της ανισότητας

Πώς η διχασμένη κοινωνία του σήμερα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον όλων μας

Joseph E. Stiglitz

Η ανισότητα των εισοδημάτων στον δυτικό κόσμο έχει γιγαντωθεί. Το 1% του πληθυσμού απολάμβανε το 65% της αύξησης των εισοδημάτων. Το ΑΕΠ των χωρών αυξανόταν, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι έβλεπαν τα εισοδήματά τους σταθερά ή να μειώνονται. Μια τέτοια ανισότητα, όμως, δεν είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη.

Στο νέο του βιβλίο, ο νομπελίστας J.E. Stiglitz αναλύει την καταστροφική επίδραση της ανισότητας στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, της δικαιοσύνης, αλλά και της ίδιας της οικονομίας, και εξετάζει πώς συγκεκριμένες νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές, μαζί με την παγκοσμιοποίηση, συνέβαλαν στη διόγκωσή της. Με τη χαρακτηριστική του ικανότητα εμβάθυνσης ο συγγραφέας διαγιγνώσκει το πρόβλημα με σαφήνεια, ενώ προσφέρει ένα πραγματοποιήσιμο όραμα για ένα πιο πλούσιο και ταυτόχρονα πιο δίκαιο μέλλον.

Νίκος Ρούσσος (Μεταφραστής)


Joseph E. Stiglitz

Joseph E. Stiglitz (Συγγραφέας)

Ο καθηγητής Joseph E.Stiglitz στην εκατοστή πρώτη απονομή Νόμπελ κέρδισε το βραβείο Οικονομικών. O Joseph E.Stiglitz είναι καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Διεθνούς Τραπέζης (World Bank). Παραιτήθηκε διότι διαφώνησε με την πολιτική που ακολουθούν οι πλούσιες χώρες απέναντι στις φτωχές. Ήταν μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων (Council of Economic Advisors) της κυβέρνησης Clinton και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Princeton για έντεκα χρόνια (1979-1988). Διορίσθηκε καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Yale το 1969, όταν ήταν μόλις 26 ετών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
493
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.797 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση