Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πληροφορικός γραμματισμός στο νέο ψηφιακό σχολείο

Πληροφορικός γραμματισμός στο νέο ψηφιακό σχολείο
Το βιβλίο "Πληροφορικός γραμματισμός στο νέο ψηφιακό σχολείο" προετοιμάζει τον εκπαιδευτικό για το νέο ψηφιακό σχολείο και είναι εναρμονισμένο με τη φιλοσοφία της ενσωμάτωσης περιβαλλόντων και εργαλείων Τ.Π.Ε. στο σχολείο σύμφωνα με τα νέα προγράμματα σπουδών.

Ειδικότερα, παρουσιάζεται η ψηφιακή πλατφόρμα του ψηφιακού σχολείου, τα νέα εμπλουτισμένα βιβλία (enhanced e-book), ο διαδραστικός πίνακας και τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-book). Παράλληλα, αναλύεται ο ρόλος του διαδικτύου και το περιβάλλον των Τ.Π.Ε κατά την υλοποίηση της ερευνητικής εργασίας (Ρroject) μέσω πρακτικών εφαρμογών (case study). Τέλος, εξετάζεται η ένταξη των Τ.Π.Ε. και διερευνάται ο ρόλος τους στο νέο μάθημα της Τοπικής Ιστορίας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ζώνης των Βιωματικών Δραστηριοτήτων.

Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγούς - δασκάλους - καθηγητές), σε φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, σε υποψηφίους
εκπαιδευτικούς για επιμόρφωση Β; Επιπέδου, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα εκπαίδευσης και Τ.Π.Ε.

24χ17 εκ., 237 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 005.7 (Πληροφοριακά συστήματα), 004.6 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Internet ), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-456-348-7
ISBN (10ψήφιο): 960-456-348-3
Βάρος: 0.527 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καπανιάρης, Αλέξανδρος Γ.
Ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης είναι έγγαμος με δύο παιδιά, είναι διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Νομού Μαγνησίας. Το Βασικό του πτυχίο είναι Μηχανικός Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Πληροφορικής Αθήνας, ενώ στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το προπτυχιακό τμήμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος της σχολής παιδαγωγικών της ΠΑ.ΤΕ.Σ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. θεσσαλονίκης και διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο αντικείμενο «Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επίσης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Β΄ επιπέδου για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη για την ειδικότητα της Πληροφορικής (ΠΕ19-20), στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α., και Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ενώ έχει διδάξει σε Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ., Ι.Δ.ΕΚ.Ε., Ε.Κ.Δ.Δ.Α. πληροφορική, πολιτιστική διαχειρίση/νέες τεχνολογίες και Τ.Π.Ε.Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγητής και κριτής και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εκπαιδευτική τεχνολογία, τις παιδαγωγικές εφαρμογές Η/Υ, το εκπαιδευτικό λογισμικό, τιςΤ.Π.Ε. και την πολιτισμική πληροφορική. Επίσης, έχει διδάξει σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, τα τελευταία πέντε έτη έχει διδάξει τα μαθήματα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα» και «Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ» ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών, Παράρτημα Βόλου. Από το 2011 συνεργάτης εκπαιδευτικός του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (ΙΤΥΕ) για τον ψηφιακό εμπλουτισμό των σχολικών βιβλίων (ψηφιακό σχολείο).

Παπαδημητρίου, Ελένη Μ.
Η Ελένη Μ. Παπαδημητρίου είναι έγγαμη με δύο παιδιά και αποφοίτησε με άριστα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι διορισμένη ως Νηπιαγωγός σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο αντικείμενο της «Οργάνωσης & Διοίκησης της Εκπαίδευσης», καθώς επίσης και στα «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης & Παραγωγής Διδακτικού Υλικού» από το αντίστοιχο παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφοιτώντας με άριστα. Το διάστημα αυτό ολοκληρώνει το τρίτο μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στο «Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία -Κατεύθυνση ψηφιακό υλικό» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με τα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης και την παραγωγή διδακτικού υλικού. Ειδικότερα, ενδιαφέρεται για τους τρόπους εισαγωγής και αξιοποίησης των Τ.Π.Ε. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, την ψηφιακή αφήγηση, το ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι και, τέλος, με ζητήματα, που αφορούν την οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης γενικότερα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.