Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα
zoom in
15.92€ -27% 11.62€

Γονείς γεμάτοι ανησυχία και άγχος, χωρίς ενημέρωση και υποστήριξη έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το δικό τους παιδί-έφηβο, χωρίς να το καταλαβαίνουν και χωρίς να μπορούν να συνεννοηθούν στοιχειωδώς μαζί του. Ας βοηθήσουμε γονείς και εφήβους να βγουν από το αδιέξοδο και να καταλάβουν με απλό και πρακτικό τρόπο πώς θα ζήσουν λιγότερο οδυνηρά την ξεχωριστή εμπειρία της εφηβείας.
Όταν ένας ευαίσθητος έφηβος αποκτά μια βάση συναισθηματικής ασφάλειας, που προέρχεται από τη σταθερή και χωρίς ακραίες υπερβολές στάση των γονιών του, μετατρέπει το αναπόφευκτο υπαρξιακό του άγχος σε συναισθηματική και κοινωνική δύναμη. Όμως, γι` αυτή τη σταθερή και χωρίς ακρότητες στάση, αρμόδιοι είναι αποκλειστικά οι γονείς και όχι οι ειδικοί. Λίγο περισσότερη φροντίδα και προσοχή είναι υπερπροστασία, λίγο λιγότερη είναι εγκατάλειψη και αδιαφορία.
Ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος ειλικρίνεια και γνώση σε ένα βιβλίο χρήσιμο για τους γονείς και για τους εφήβους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κική Τζωρτζακάκη - Λυμπεροπούλου

Κική Τζωρτζακάκη - Λυμπεροπούλου (Συγγραφέας)

Η Κική Τζωρτζακάκη - Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1947 στην Τεγέα Αρκαδίας. Σπούδασε δασκάλα και άρχισε να διδάσκει από νεαρή ηλικία ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη συμβουλευτική γονέων. Από το 1967 εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάστηκε ως δασκάλα και κατόπιν ως διευθύντρια στο δημοτικό σχολείο του Λυκείου "Ο Κοραής". Έχει γράψει διδακτικά βιβλία για παιδιά του δημοτικού. Έχει δύο παιδιά και μια εγγονή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
21x17
Βάρος:
0.589 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση